Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Oltina, județul Constanța a solicitat acord de mediu Strada Pelinului din localitatea Răzoarele va fi asfaltată. Investiție de peste 400.000 lei

ro

24 Mar, 2024 11:27 468 Marime text
  • Infrastructura rutieră din localitatea Răzoarele, comuna Oltina va fi modernizată, prin asfaltarea străzii Pelinului, cu lungimea totala de 160 metri.
  • Valoarea totală a investiției este de 427.086 lei.

Primăria Oltina a solicitat de la APM Constanța acord de mediu pentru proiectul „Asfaltare strada Pelinului, localitatea Răzoarele, comuna Oltina“.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii rutiere din localitatea Răzoarele, comuna Oltina, prin asfaltarea străzii Pelinului, cu lungimea totala de 160 metri. În cadrul proiectului va fi realizată o structură rutieră, cu respectarea elementelor geometrice. Strada se va amenaja pe traseul existent păstrând limitele fronturilor existente și puncteler fixe. De asemenea, vor fi realizate lucrări pentru scurgerea apelor, vor fi amenajate rigole de beton, se va realiza marcajul  orizontal și se vor monta indicatoarele rutiere.


Lucrările propuse au urmarit să respecte următoarele principii:
- aducerea structurilor rutiere la parametrii tehnici corespunzători categoriei drumului, asigurându-se astfel condiții optime de siguranță și confort în circulația auto;
- realizarea unui profil transversal cu elemente geometrice care să se încadreze în prevederile legale;
- asigurarea scurgerii apelor pluviale în condiții optime;
- asigurarea siguranței circulației privind semnalizarea rutieră;
- realizarea marcajelor rutiere.

Asfaltarea străzii Pelinului va contribui la fluidizarea traficului; traversarea localităţii în condiţii de siguranţă; creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei; dar și la implementarea unor măsuri de îmbunătăţire a calităţii mediului înconjurător şi de dezvoltare durabilă.
 

Justificarea necesitatii proiectului


În prezent strada Pelinului este pietruită și se află într-o stare avansată de degradare. În profil transversal nu are o configurație clară. Datorita stării tehnice precare a părții carosabile viteza de deplasare a autovehiculelor este redusă, nedepășind 20 km/h.

Șanțurile lipsesc pe alocuri, ceea ce face ca apa să stagneze pe partea carosabilă, accentuând și mai mult starea de degradare. În timp s-au format gropi și făgașe, ceea ce face ca circulația autovehiculelor să se desfășoare în condiții improprii. Siguranța circulației este una din problemele acestei strazi. În afara de starea de degradare a părții carosabile, o serie de alti factori au influente negative asupra siguranței circulației. Dintre acesti factori enumerăm: lipsa marcajului orizontal, iar indicatoare de semnalizare rutieră sunt insuficiente.

Toate aceste elemente conduc la o scădere a capacității de circulație și a vitezei de deplasare pe acest drum. Ținând cont de starea actuală a drumului, pentru stoparea fenomenului de degradare, cât și pentru îmbunătățirea capacității portante se impune necesitatea începerii lucrarilor de modernizare a drumului.

Valoarea totală a investiției este de 427.086 lei, din care construcție și mentenanță 327.691,73 lei, iar valoarea lucrărilor de refacere a cadrului natural este de 1.050 lei. Perioada de realizare a lucrărilor propuse în cadrul proiectului este de 2 luni.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește.


ABADL caută chiriași pentru cinci terenuri. Iată unde sunt situate!

Infrastructura rutieră din comuna Mircea Vodă, județul Constanța, modernizată de Transnic Sud Construcții SRL (DOCUMENT)

Proiect finanțat prin PNRR: Newbuilding Cons SRL va construi un centru de colectare a deșeurilor în comuna Crucea, județul Constanța (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii