Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria municipiului Medgidia achiziționează servicii de proiectare și execuție a unei rețele de gaze naturale în satele Valea Dacilor și Remus Opreanu (DOCUMENT)

ro

27 Mar, 2023 15:04 1796 Marime text
Foto: PixabayPrimăria municipiului Medgidia județul Constanța a publicat un anunț de achiziție de servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție de lucrări pentru obiectivul de investiții „Înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale medie presiune și racorduri de gaze naturale în U.A.T. Medgidia, sat Valea Dacilor și Remus Opreanu”.

Potrivit anunțului publicat în SEAP, contractual prevede executarea unor lucrări de constructii de conducte de alimentare cu gaz.

Amplasamentul investiției va fi în satele Valea Dacilor și Remus Opreanu, localități componente a municipiului Medgidia;
 

„Având în vedere că în satele Valea Dacilor și Remus Opreanu nu există sistem de termoficare, în momentul de față locuitorii din zona utilizează combustibil lichid si solid pentru incalzire. Renunțarea la combustibilul lichid sau solid utilizat in prezent si trecerea pe gaze naturale reprezintă, pe termen lung, avantaje din punct de vedere economic, al confortului si a protectiei mediului. Realizarea retelei de gaze naturale pentru alimentarea satelor Valea Dacilor si Remus Opreanu, reprezintă o oportunitate pentru locuitori si pentru potentialii investitori si va aduce un plus de valoare zonei“ – se mai arată în anunțul publicat în SEAP.

Obiectul contractului îl constituie: servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuţie de lucrări pentru obiectivul de investitii ”Înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale medie presiune si racorduri de gaze naturale in U.A.T. Medgidia, sat Valea Dacilor si sat Remus Opreanu”, în următoarele faze de proiectare:  
 • PT+CS+DE+CU+DTAC+DTOE: Certificat de urbanism(C.U.), Documentatie pentru obtinerea avizelor, Documentație pentru obținerea Autorizației de Construire (D.T.A.C.),
 • Documentatie Tehnica pentru Organizarea Executiei (D.T.O.E.), Proiect Tehnic (P.T.), Detalii de execuție (D.D.E.) și Caiet de Sarcini.
 • Lungimea rețelei de distribuție gaze naturale este de 34,225 km.
 • Numărul total de racorduri eligibile la rețeaua de distribuție este de 647 buc, din care 636 sunt gospodării individuale, un bloc de locuit, 10 obiective sociale.
Obiectul contractului în faza de proiectare se împarte în 2 două etape, respectiv:

Etapa 1 – Elaborare documentatie tehnico-economica aferenta obiectivului de investitie ”Înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale in localitățile Remus Opreanu și Valea Dacilor, municipiul Medgidia, jud. Constanța”, in conformitate cu legislatia, reglementarile tehnice, regulamentele, procedurile, specificatiile tehnice, normativele, instrucţiunile tehnice, ghidurile şi metodologiile in vigoare la momentul prestarii acestor servicii, aplicabile in cazul prezentei investitii, dupa cum urmeaza:
- Elaborarea documentatiei pentru obținerea Certificatului de Urbanism;
- Elaborarea documentatiei pentru obținerea avizelor / acordurilor prevazute in Certificatul de Urbanism;
- Elaborarea documentatiei tehnice pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (DTAC), Documentatia tehnica de
organizare a execuției lucrărilor (DTOE);
- Elaborarea Proiectului Tehnic (PT), a caietelor de sarcini ( CS), a detaliilor de execuție (DDE), , a Programului de control al calității
lucrărilor, a listelor de cantități pentru lucrări insotite de antemasuratori.

Etapa 2 - Acordarea de Asistență tehnică a proiectantului în perioada de execuție a lucrărilor.
In aceasta etapa, serviciile vor viza asistenţa tehnică din partea  Proiectantului, în conformitate cu prevederile Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, acordată pe perioada executării lucrărilor la obiectivul de investie si daca va fi cazul si in perioada de garantie, subiect al prezentului caiet de sarcini.

Valoarea totală estimată a contractului de achiziție publică, conform devizului general aprobat este de 17.211.131,75 lei fara TVA, defalcată astfel:
 • Cheltuieli pentru proiectare și asistență tehnică – 637.163,00 lei fără TVA
 • Documentație tehnică obținere avize – 10.000,00 lei fără TVA
 • Proiect tehnic și detalii de execuție – 559.967,00 lei fără TVA
 • Proiectare rețea de distribuție – 365.867,00 lei fără TVA
 • Proiectare racorduri la rețeaua de distrib. – 194.100,00 lei fără TVA
 • Asistență tehnică din partea proiectantului – 67.196,00 lei fără TVA
Cheltuieli pentru investiția de bază
 • Construcții și instalații – 16.499.281,75 lei fără TVA
 • Rețea de distribuție gaze naturale – 12.121.990,45 lei fără TVA
 • Racorduri la rețeaua de distribuție – 2.966.207,30 lei fără TVA
 • Instalație de racordare SNT – 1.411.084,00 lei fără TVA
Alte cheltuieli
 • Organizare de șantier – 74.687,00 lei fără TVA
 • Lucrări de construcții și instalații aferente OS – 45.265,00 lei fără TVA
 • Cheltuieli conexe OS – 29.422,00 lei fără TVA
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 6.04.2023, ora 15:00, data la care vor fi și deschise ofertele.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii