Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Hârşova finalizează digul de apărare împotriva inundaţiilor

ro

14 Dec, 2010 00:00 2079 Marime text
Harsova_primar_Tudor_Nadrag___.jpg"Suntem în alertă maximă în ceea ce priveşte riscul de inundaţii", afirmă primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag

Administraţia locală din Hârşova a realizat în proporţie de 80% digul de protecţie pe care îl face în regie proprie.

Primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag, a luat în urmă cu câteva săptămâni iniţiativa de a construi un dig în aval, care să protejeze aşezarea de inundaţii. Edilul a precizat că, de regulă, primele expuse riscului de inundaţii erau aproximativ 40 de gospodării, care acum vor fi protejate prin acest dig în lungime de circa 1,8 km. Construcţia de apărare împotriva revărsării apelor Dunării este realizată din loess udat şi compactat. La momentul demarării investiţiei, primarul Tudor Nădrag şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că portul Hârşova se află în administrarea CN APDM (Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime) Galaţi, declarând că în mod normal digul trebuia realizat de această companie. "Digul este executat în proporţie de 80%. Cărăm de o lună cu şase basculante. Suntem în alertă maximă pentru că nivelul apei a depăşit cota de atenţie. Niciodată nu a fost atât de mare nivelul pe timp de iarnă", ne-a declarat primarul din Hârşova.

Spiritul Crăciunului se face simţit în oraş

În paralel cu aceste investiţii prioritare pentru comunitate, autoritatea locală îşi îndreaptă atenţia în această perioadă şi către cei mai mici locuitori ai localităţii. Potrivit primarului Tudor Nădrag, Consiliul Local Hârşova a aprobat în şedinţă suma de 200 de milioane de lei vechi pentru achiziţionarea de cadouri de Crăciun pentru toţi copiii oraşului, şcolari şi preşcolari. "Am repartizat banii către conducerea instituţiilor de învăţământ, care se va ocupa de achiziţionarea dulciurilor ce vor fi distribuite copiilor cu ocazia sărbătorilor. În câteva zile, vom primi şi darurile oferite pentru copii de către Consiliul Judeţean", a afirmat edilul. Oraşul Hârşova s-a pregătit deja de sărbătoare. Primăria a montat instalaţii ornamentale atât în centru, cât şi pe principalele artere din oraş. De asemenea, copiii de la şcoli şi de la grădiniţe au pregătit, la rândul lor, sub îndrumarea cadrelor didactice, o serbare de Crăciun. În noaptea dintre ani, locuitorii oraşului vor putea admira un foc de artificii organizat de Primăria şi Consiliul Local Hârşova cu ocazia trecerii în noul an.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii