Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Cumpăna S-a desfășurat proiectul social "ARTA Emoțiilor"

ro

22 Oct, 2023 11:40 804 Marime text


Pe 20 octombrie 2022, preșcolarii și elevii comunei Cumpăna au fost implicați în activitățile derulate în cadrul Proiectului social "ARTA Emoțiilor", inițiat de Asociația ArtMusic for People cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și al Primăriei Comunei Cumpăna în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean își dorește să insufle în rândul tinerilor principiile de autenticitate, încredere, responsabilitate, proactivitate, solidaritate și unitate.

În cadrul proiectului, preșcolarii celor trei grădinițe din localitate au participat la un spectacol de teatru de păpuși, personajele îndrăgitei povești “Punguța cu doi bani, bucurându-i pe cei mici.

De asemenea, elevii Liceului Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” au fost implicați într-un Workshop pe tema comportamentelor anti-bullying, desfășurat prin intermediul unor activități culturale: vizionarea de filme și scurtmetraje, antrenamente privind mișcare scenică, impostație, emisie și vorbire, improvizație, actorie (situație scenică/stare/personaj).

Cu ajutorul actorilor Clubului Amicii, elevii din comuna Cumpăna au descoperit plăcerea socializării, a lucrului în echipă, învățând ceea ce înseamnă responsabilitatea, implicarea, dăruirea și respectul, fiind implicați în activități ce vizează antrenamentul echipei, cât și activități individuale ce contribuie la dezvoltarea fiecărui membru în parte. Aceștia au învățat cum să își împărtășească respectul și dragostea pentru semeni și frumos, astfel, în viitor ajungând să asceadă, la propriu, la adevăratele valori.

“Toți avem puterea de a ne implica și de a schimba ceva, dacă ne solidarizăm cu cei din jurul nostru și intervenim atunci când observăm o situație de bullying!”

Citește și:

Gusturi autentice și secrete de gătit la Festivalul „Toamna în Bucate“ din Cumpăna
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii