Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:27 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Gusturi autentice și secrete de gătit la Festivalul „Toamna în Bucate“ din Cumpăna

ro

17 Oct, 2023 17:18 1237 Marime text

România se uneşte în bucate în acest sfârșit de săptamană în comuna Cumpăna, la Festivalul toamna în bucate!, ce va avea loc în zona “Stadionul vechi”, pe strada Dacia 1B, de joi, 19 octombrie şi până duminică, 22 octombrie.

Cele mai iubite bucate tradiţionale romaneşti se vor prinde în horă, şi nu vor fi puţine întrucât bucătari iscusiți sosiţi din inima Ardealului vor da mână cu mână şi vor pregăti din zori şi până în noapte un festin culinar de sărbătoare: preparate tradiţional româneşti, mii de cârnați şi sute de kilograme de pastramă de berbecuț la grătar sau în ceaun.

Şi pentru că ne place să adunăm reţete tradiţionale din toate zonele ţării, vom da „din casă” cele mai bine păstrate secrete despre gătitul tradidional, şi vă asigurăm că nimeni nu vă pleacă cu mâna goală sau fără să încerce un preparat gustos, pentru aici veţi găsi preparate pentru toate gusturile: pomana porcului, carne de porc la ceaun, pulpe de berbecuț la grătar, pastramă în bere la tigaie, pastramă friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, cârnaţi de casă tradiţionali din carne de porc sau cârnaţi de casă tradiţionali de vită cu porc, carnaţi la garniţă, carnaţi cruzi sau afumaţi, tobă, şi multe, multe altele, transmit reprezentanții Primăriei Cumpăna. 

Nu vor lipsi nici băuturile româneşti ce încălzesc sufletul, vin fiert şi ţuică fiartă din belşug, iar pentru cei mici clătite, cozonaci şi checuri, acedele, waffe, ciocolată și prăjituri de casă, etc.

Târgul este deschis zilnic, între orele 9:00 – 22:00, până pe data de 22 octombrie, comuna Cumpăna, zona vechiului stadion!

Vă așteptăm cu drag!- a punctat sursa citată. 


Citește și:

Știri Constanța. Locuitorii din Cumpăna au marcat praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva (FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii