Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:45 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța „Peste 83.000 mp de carosabil și peste 44.000 mp de trotuare vor fi reabilitați anul acesta în municipiu”(FOTO)

ro

08 Apr, 2024 17:47 505 Marime text
Sursa foto: Primăria Constanța


 
  • Potrivit unui anunț al Primăriei Constanța, noi proiecte de reabilitare a carosabilului și a trotuarelor vor fi implementate în cartierele orașului. Se vor efectua lucrări în toate zonele rezidențiale, indiferent că vorbim de centrul orașului sau periferie.

„Continuăm proiectele de infrastructură, respectiv reabilitarea parcului Tăbăcărie, modernizarea bulevardului Mamaia, pe tronsonul cuprins între bulevardul Tomis și strada Soveja, amenajarea parcării de pe aleea Capidava, construirea parcării etajate de pe aleea Argeș”, spun reprezentanții primăriei.


27 de artere rutiere din zona centrală și cartierele Inel II, Coiciu, Km 5, Palas, Viile Noi,Tomis Plus, Universitate vor fi reabilitate. Structura rutieră va fi modernizată pe o suprafață de 83.334 mp, iar trotuarele pe o suprafață de 44.931 mp.

Conform sursei, printre străzile care vor fi reabilitate se numără: Mihai Viteazu, Jupiter, Griviței, Ilarie Voronca, Mercur, Gheorghe Lazăr, Oituz, Mărăști, Războieni, bulevardul Ferdinand, Theodor Burada, Făgetului, Baba Novac, Solidarității, Crinului, Democrației, Sergent Nicolae Grindeanu, Ion Olteanu, Moților, Palas, Ion Ghiculescu, Bucegi, Mircești, Munții Tatra, Rubinului, Napoli și Lyon.

În cartierele Compozitorilor, Veterani și Universitate, carosabilul va fi construit de la zero pe aleea Muzicii, aleea nr. 3, aleea nr. 6, strada Nicolae Kirculescu, strada Haricleea Darclée(extindere), strada Ion Jalea și strada Cuarțului.

„Programul de investitii si reparatii al tramei stradale a fost elaborat în funcție de capacitatea logistică și de execuție a administratorului drumului public. Pentru a evita suprapunerea lucrărilor, intervențiile Confort Urban vor fi corelate cu proiectele derulate de Primăria Constanța, RAJA SA și Termoficare Constanța”, conchide primăria.

 Citește și
În municipiul ConstanțaGunoiul aruncat la întâmplare se lasă cu sancțiuni
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii