Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:33 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța O nouă creșă va fi construită în municipiu

ro

14 Feb, 2024 15:06 796 Marime text
Sursă foto: Primăria Constanța
 
  • La începutul acestui an, Primăria municipiului Constanța a făcut pași importanți pentru înființarea unei noi creșe.
 
La începutul acestui an, Primăria municipiului Constanța a făcut pași importanți pentru înființarea unei noi creșe. Este vorba despre o unitate ce va fi construită în cartierul Palazu Mare și pentru construcția căreia municipalitatea a predat în luna ianuarie amplasamentul către Compania Națională de Investiții (CNI), transmite un comunicat din partea Primăriei Constanța.
 
Proiectul de construire va fi edificat pe strada Tineretului nr 23 și va consta în realizarea unei creșe, care va include amenajarea unor săli de curs destinate pentru a primi 40 de copii cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani, împărțiți în patru grupe distincte, precum și crearea unui spațiu de joacă adecvat.
 
Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 12.000.000 lei cu TVA.
 
Primarul municipiului Constanța, domnul Vergil Chițac, a declarat: „Ne bucurăm că lucrurile se mișcă în mod ascendent. Ne dorim să venim în sprijinul constănțenilor, iar construirea și deschiderea unei noi unități de învățământ timpuriu sunt așteptate atât de părinți, bunici, cât și de autoritățile locale. Mă implic în mod direct în acest proiect și mă consult periodic cu departamentele de specialitate pentru a mă asigura că lucrările îndeplinesc standardele de calitate”.
 
În prezent, CNI a emis ordinul de începere pentru elaborarea documentației necesare obținerii avizelor de specialitate.
 
Realizarea acestui obiectiv de interes public pentru constănțeni rămâne o prioritate majoră pentru municipalitate, care comunică în mod constant cu CNI pentru asigurarea bunei desfășurări a proiectului.
 
În perioada următoare, se va transmite Primăriei municipiului Constanța documentația pentru depunerea avizelor de specialitate, urmată de depunerea documentației pentru autorizația de construire și apoi de emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
 
În paralel, Primăria va demara demersurile necesare pentru asigurarea utilităților (energie termică și electrică, gaz metan, apă-canal, telecomunicații/telefonie, salubritate, ISU etc.).
 
Reamintim că,  au fost finalizate și recepționate lucrările de reamenajare și reabilitate  trei unități de învățământ timpuriu: Creșa nr. 1, Creșa nr. 2 și Creșa nr. 5, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).
 
Aceste lucrări au inclus echiparea sălilor de curs cu mobilier nou, renovarea cabinetelelor medicale și a bucătăriilor, precum și amenajarea locurilor de joacă și a spațiilor verzi în curțile instituțiilor, oferind astfel copiilor posibilitatea de a desfășura diverse activități într-un mediu sigur și propice.
 
Astfel, sute de preșcolari vor putea să își desfășoare activitățile educaționale în condiții optime, conform standardelor europene, a încheiat sursa citată.

 
 
Citește și:
LIDL Romania SCS a obținut un nou certificat de urbanism de la Primăria Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii