Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:41 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța Informații despre transferul mijloacelor de transport

ro

29 May, 2024 08:21 500 Marime text
Sursă foto: Facebook/Primăria Constanța
 
  • Contribuabilii care dețin în proprietate mijloace de transport și își schimbă adresa de domiciliu, sediul sau punctul de lucru, pe raza altei unități administrativ teritoriale au obligația de a depunde cererea de transfer a dosarului fiscal al mijlocului de transport, în termen de 30 de zile de la data modificării survenite.
     
Contribuabilii care dețin în proprietate mijloace de transport și își schimbă adresa de domiciliu, sediul sau punctul de lucru, pe raza altei unități administrativ teritoriale au obligația de a depunde cererea de transfer a dosarului fiscal al mijlocului de transport, în termen de 30 de zile de la data modificării survenite, transmite un comunicat din partea Primăriei Constanța.

În baza cererii depuse, SPIT Constanța transmite dosarul fiscal, cu confirmare de primire, în vederea impunerii, în termen de 15 zile, organului fiscal de la noul domiciliu, sediu sau punct de lucru.

Astfel, impozitul pe mijloacele de transport se datorează la unitatea administrativ teritorială unde contribuabilul are noul domiciliu, sediu sau punct de lucru începând cu 1 ianuarie a anului fiscal următor celui în care s-a produs modificarea.

Formularul tipizat și documentele justificative necesare efectuarii transferului dosarului fiscal al mijlocului de transport se regăsesc pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, secțiunea „Persoane fizice/Juridice”-“Documente declarare”/”Cerere transfer auto” și pot fi depuse:

- online pe site-ul www.spit-ct.ro, cu autentificare;
- prin e-mail sau poștă cu confirmare de primire, la următoarele adrese:
• Agenția fiscală nr. 1, Centrul Comercial TOM, stand B6b, ag1@spit-ct.ro;
• Agenția fiscală nr. 2, Str. Nicolae Grindeanu nr. 66, ag2@spit-ct.ro;
• Agenția fiscală nr. 3, Str. Ștefan cel Mare nr. 36-40 (Centru Comercial Tomis Mall), ag3@spit-ct.ro;
• Agenția fiscală nr. 4, Str. Soveja nr. 104, bloc nr. 44, parter, ag4@spit-ct.ro;
• Agenția fiscală nr. 5, Bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116C (City Park Mall), ag5@spit-ct.ro;
• Agenția nr. 6, Bd. Tomis nr. 112, ag6@spit-ct.ro.

Nedepunerea/depunerea declarațiilor peste termenul de 30 de zile, de la data modificărilor intervenite, constituie contravenție și se sancționează conform art. 493 alin. (2) lit. a) și b) din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Benzinăria de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu din Constanța, modificată! Firma Almar House SRL, deținută de notarul Eugen George Anastase, a început lucrările de modernizare (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii