Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:42 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța Acțiuni de dezinsecție, deratizare și aplicare tratamente fitosanitare în municipiu

ro

03 Jun, 2024 13:39 1089 Marime text
Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
 
Pentru protejarea sănătății constănțenilor, conservării şi protecţiei mediului înconjurător, Primăria Municipiului Constanța desfășoară acțiuni de dezinsecție și deratizare a domeniului public.

Parcurile, scuarurile, spațiile verzi dintre blocuri, străzile, trotuarele și promenadele din Constanța sunt stropite, atunci când condițiile meteorologice o permit, împotriva insectelor care creează disconfort populației, au transmis reprezentanții primăriei.

Temperaturile ridicate favorizează înmulțirea larvelor de țânțari din apă, astfel încât pe lângă intervențiile de la sol, echipele acționează și pe malurile lacurilor Siutghiol și Tăbăcărie.

O atenție deosebită este acordată zonelor cu spații verzi. Pentru a proteja și a favoriza dezvoltarea armonioasă a arborilor și arbuștilor, Primăria Municipiului Constanța continuă stropirea acestora împotriva dăunătorilor.

În paralel, echipe specializate continuă amplasarea în toate zonele orașului a  momelilor toxice pentru combaterea rozătoarelor în locuri inaccesibile populației. Momelile conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile și sunt protejate în stații de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător.  

Facem apel către constănțenii să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare dacă le reperează în parcuri sau zone verzi.  

Pentru a asigura eficiența maximă a acțiunilor, aceste tratamente trebuie efectuate simultan atât pe domeniul public cât şi pe cel privat, de aceea, recomandăm tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Constanța să efectueze tratamente de dezinsecţie și deratizare în spațiile pe care le dețin, în paralel cu acțiunile municipalității.
”, a transmis printr-un comunicat Primăria Municipiului Constanța.

Citește și:
Se intensifică acțiunile de dezinsecție, la Constanța. Iată cartierele vizate
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii