Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa a anulat „Spectacolele estivale“ din acest an. Niciun ofertant nu a îndeplinit condiţiile de participare

ro

23 May, 2016 00:00 2811 Marime text

 
Încă o licitaţie pentru contracte de finanţare din fonduri nerambursabile organizată de Primăria Constanţa anul acesta a fost anulată. După cele privind organizarea evenimentelor dedicate Zilei Constanţei şi Zilei Copilului, încă o astfel de procedură a fost anulată de Primăria Constanţa, „Spectacole estivale 2016“, parcă în opoziţie totală cu ceea ce se întâmpla până acum câţiva ani, când aflam despre astfel de proceduri abia după ce licitaţia avea loc şi era deja declarat un câştigător. Desigur, de multe ori, şi suma pe care municipalitatea o punea la dispoziţie era secretizată, dar asta este o altă discuţie.
 
Revenind la cea mai recentă licitaţie anulată de Primăria Constanţa, Direcţia Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente anunţă, pe site-ul Primăriei Constanţa, că, „în urma desfăşurării procedurii de selecţie a ofertelor pentru atribuirea contractului de finanţare din fonduri nerambursabile în vederea organizării şi derulării proiectului nonprofit de interes general «Spectacole estivale 2016», au fost depuse oferte de către Asociaţia Servicii Sociale Constanţa şi Asociaţia Pro Rurală Dobrogea. Deoarece niciunul dintre participanţi nu a făcut dovada îndeplinirii condiţiilor de participare, procedura a fost anulată“.
 
Luna trecută, municipalitatea aducea în atenţia publicului faptul că sunt gata caietul de sarcini şi anunţul de participare la procedura de selecţie de proiecte. Selecţia avea să se facă pentru realizarea proiectelor nonprofit de interes general „Spectacole estivale 2016“ şi „Festivalul verii 2016“.
 
Asociaţia Servicii Sociale Constanţa are sediul în comuna Cumpăna. Printre asociaţi/fondatori se numără Bogdan Nechita, Stanuţa Dae şi Ion Niculae, care sunt şi membri ai consiliului director. Scopul asociaţiei este promovarea şi dezvoltarea serviciilor sociale şi de asistenţă socială, asistenţă materială şi seniorială, prin implementarea unor programe, proiecte şi activităţi pentru ameliorarea şi dezvoltarea armonioasă a capacităţilor fizice şi intelectuale ale copiilor, îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a stării de sănătate.
 
Cât despre Asociaţia Pro Rurala Dobrogea, cu sediul în Constanţa, pe strada Ecaterina Varga, aceasta îi are ca membri fondatori pe Florentin Adrian Tapliuc, Daniel Mircea Cristian, Gheorghe Caruţiu, Adriana Mertea, Valentin Marius Dumitrescu, Liviu Zamfir, Doru Lutac, Emil Eremia, Gheorghe Andrei şi Paul Pârvu. Scopul acestei asociaţii este promovarea unui program de modernizare a satului românesc, prin crearea de condiţii europene în toate comunele şi satele din Dobrogea. Din consiliul director fac parte Florentin Adrian Tapliuc, Emil Eremia, Valentin Marius Dumitrescu, Daniel Mircea Cristian şi Doru Luţac.
 
În ceea ce priveşte spectacolele estivale, acestea ar fi trebuit să se desfăşoare în staţiunea Mamaia, zona Perla, pe scena amenajată în piaţetă, dar şi pe plajă. Spectacolele, adresate copiilor şi adolescenţilor, ar fi urmat să aibă loc în perioada sezonului estival, în fiecare seară. Bugetul maxim disponibil pentru atribuirea contractului de finanţare nerambursabilă pentru  realizarea proiectului nonprofit de interes  general „Spectacole estivale 2016“ era de 600.000 de lei, inclusiv TVA. Proiectele au fost depuse la sediul Primăriei Constanţa din Piaţa Ovidiu nr. 9 până la data de 6 mai, iar ofertele au fost deschise pe 12 mai, în  prezenţa membrilor comisiei de selecţie. Perioada de selecţie şi evaluare a proiectelor trebuia să se încheie însă pe 25.05.2016, dar se pare că membrii comisiei s-au lămurit mai repede.
 
Propunerile Primăriei municipiului Constanţa pentru manifestările care ar fi trebuit să se desfăşoare în cadrul spectacolelor estivale sunt: numere de muzică şi dans, realizate de copii şi adolescenţi talentaţi; numere de magie şi entertainment pentru copii; teatru pentru copii şi tineret; scenete, concursuri, numere artistice susţinute de şcolile din municipiul Constanţa; spectacole de lumini şi umbre, baloane de săpun; concursuri şi jocuri pentru copii; proiecţii de filme pentru copii; mascote, animatori; concerte ale artiştilor cunoscuţi şi apreciaţi de copii; concursuri sportive pe plajă; ateliere creative.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii