Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:17 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima semifinala Rompetrol Racing Challenge, la Constanta

ro

05 Aug, 2010 00:00 2680 Marime text

rompetrol_racing.jpgRompetrol Downstream, divizia de distribuţie de carburanţi a Grupului Rompetrol, invită pasionaţii motorsportului la startul primei semifinale Rompetrol Racing Challenge pe 7 august, la Constanţa, City Park Mall, ora 15:00.

„Pilotajul sportiv are mulţi fani în România, dar este un sport greu accesibil din cauza costurilor mari şi lipsei circuitelor special amenajate. Rompetrol Racing Challenge oferă fiecăruia dintre participanţi şansa de a deveni pilot în Campionatul Naţional de Raliuri. Miza este foarte mare, iar reacţiile fanilor la această campanie sunt extraordinare, tocmai de aceea îi încurajăm şi îi susţinem pe cei care doresc să îşi urmeze pasiunea pentru pilotaj sportiv prin intermediul platformei noastre“, a declarat Petrian Rădulescu, director marketing Rompetrol Downstream.

Pe data de 2 august, pe website-ul competiţiei, www.rompetrolracing.ro, a fost publicată lista oficială a celor 30 de concurenţi care vor merge la Constanţa pentru prima semifinală. Fiecare concurent a fost sunat şi invitat personal în semifinală, chiar de Bogdan Marisca, fost campion naţional de raliuri şi liderul la zi în Campionatul Naţional de Raliuri.

„Anunţarea concurenţilor pentru prima semifinală Rompetrol Racing Challenge mi-a amintit de începutul carierei mele, când totul a pornit de la un telefon, în care mi s-a spus «eşti în echipă!». M-am simţit extraordinar să pot da eu acest telefon acum, pentru a-i anunţa pe cei 30 de concurenţi că sunt cu un pas mai aproape de a-şi atinge visul de a deveni piloţi profesionişti“, spune Bogdan Marisca, pilot Napoca Rally Academy şi partener Rompetrol Racing Challenge.

Din totalul candidaţilor înscrişi în competiţie cu câte un film de prezentare de 30 secunde, un juriu format din cinci piloţi profesionişti, doi psihologi şi un reprezentant Rompetrol, a ales 25 de concurenţi, restul de 5 fiind aleşi după numărul de voturi obţinute pe site-ul campaniei.

Cei 30 de participanţi vor fi evaluaţi de-a lungul unor probe psihologice şi de îndemânare, prin care trebuie să treacă orice pilot de raliuri, la nivel de profesionişti. Pe baza rezultatelor obţinute, vor fi selectaţi cei mai buni 10 concurenţi, urmând ca aceştia să concureze pe data de 7 august, pe circuitul special amenajat la City Park Mall din Constanţa.

Semifinala de la Constanţa va începe la ora 15:00 şi va include manşe în care concurenţii vor încerca să obţină cel mai bun timp pe circuit pentru a se califica în Finala de la Bucureşti, demonstraţii ale piloţilor Napoca Rally Academy, care vor avea ca şi copiloţi spectatori aleşi prin tragere la sorţi din rândul celor prezenţi la eveniment. Finalul cursei va fi marcat prin festivitatea de premiere şi un concert „Dragoş Mostenescu playing Elton John“, în deschiderea căruia va cânta Andreea Banică.

În paralel cu semifinala de la Constanţa, pe website-ul competiţiei se înscriu concurenţii pentru semifinala de la Timişoara, care va avea loc în data de 21 august. Cea de-a treia semifinală va avea loc la Cluj, pe 11 septembrie. Concurenţii care nu s-au calificat pentru Constanţa se pot înscrie pentru oricare dintre etapele următoare.

Campania, comunicată sub sloganul „Eliberează pilotul din tine!“, a început pe 12 iulie, pasionaţii pilotajului sportiv având la dispoziţie două săptămâni pentru a se înscrie în competiţie pe website-ul www.rompetrolracing.ro. La finalul perioadei de înscrieri pentru prima semifinală, 188 de concurenţi candidau pentru un loc în Rompetrol Racing Challenge Constanţa, iar website-ul înregistra peste 150.000 de accesări, filmele concurenţilor cumulând peste 61.700 voturi.


Platforma Rompetrol Racing Challenge conţine şi o componentă promoţională, derulată în perioada 12 iulie - 12 septembrie în toate benzinăriile Rompetrol din România, valoarea tuturor premiilor puse în joc (ochelari de soare, tricouri, cursuri de pilotaj şi excursii la Raliul Finlandei) fiind de peste 240.000 USD. Promoţia nu se va desfăşura în staţiile Rompetrol Partener sau Rompetrol Expres. Pentru un regulament detaliat, va rugăm să consultaţi website-ul www.rompetrolracing.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii