Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima destituire din cadrul Primăriei Capitalei, după accidentul soldat cu rănirea unui copil

ro

26 Aug, 2022 15:52 1318 Marime text
Primarul municipiului București, Nicușor Dan. Foto: facebook/Nicușor DanPrimarul municipiului București, Nicușor Dan, a anunțat pe pagina sa de Facebook o primă măsură luată în cazul accidentului petrecut în data de 22 august în sediul Primăriei când un copil a fost rănit. 

„În urma accidentului din 22 august din holul Primăriei Capitalei și a concluziilor preliminare ale anchetei administrative interne, am decis înlocuirea șefului Serviciului Sănătate și Securitate în Muncă din cadrul Primăriei Municipiului București, pentru deficiențe în activitate. Ancheta internă continuă și, în funcție de rezultatele ei, este posibil să iau și alte măsuri administrative. În paralel, reprezentanții PMB au furnizat informații pentru ancheta Poliției legată de acest eveniment“ - a precizat primarul Nicușor Dan.



Edilul a menționat că s-a interesat de starea de sănătate a copilului rănit. 

„Am păstrat permanent, încă de luni, o comunicare cu Spitalul „Grigore Alexandrescu”, unde se află internat copilul. Din informațiile primite, băiatul a fost operat pe data de 24 august 2022, iar starea lui de sănătate s-a îmbunătățit treptat față de ziua accidentului. Îi doresc multă sănătate și îmi doresc să aflăm în continuare numai vești bune de la spital“ - a mai precizat Nicușor Dan. 


Reamintim că, luni, 22 august 2022, în jurul orei 13.40, în holul de la intrarea principală în sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, a avut loc un accident implicând un copil de 7 ani, însoţit de tatăl său, care venise la primărie pentru rezolvarea unei probleme.  Copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol şi a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme, transmite Primăria Municipiului București.

Primăria menţionează că în holul unde a avut loc accidentul există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse acolo începând cu anul 2016.

„Conform informaţiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol şi a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme. La intervenţia angajaţilor PMB, el a fost preluat în mai puţin de 5 minute de o ambulanţă, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu". La momentul urcării în ambulanţă, copilul era conştient.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au luat legătura cu spitalul, obţinând confirmarea faptului că victima accidentului se află în grija medicilor din spital.

Menţionăm că în holul unde a avut loc accidentul există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse acolo începând cu anul 2016“, spun reprezentanții Primăriei Municipiului București.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii