Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prim-ministrul Nicolae Ciucă - „Am identificat resurse financiare din fonduri europene pentru susținerea industriei autohtone a laptelui“ (GALERIE FOTO)

ro

07 Apr, 2023 08:42 975 Marime text
Foto: Facebook/Guvernul RomânieiPremierul Nicolae-Ionel Ciucă a continuat astăzi consultările cu reprezentanții sectorului agricol, industriei alimentare și lanțurilor de magazine. În cadrul întâlnirii organizate la Palatul Victoria au fost analizate efectele implementării soluțiilor de sprijin stabilite de Guvern, precum și noi măsuri de susținere a fermierilor și industriei de profil, în scopul valorificării produselor agricole în beneficiul consumatorilor români.

Premierul Ciucă a anunțat că au fost identificate resurse financiare din fonduri europene pentru susținerea industriei autohtone a laptelui. La următoarea întâlnire, care va avea loc marți, 11 aprilie, la Palatul Victoria, va fi agreat cadrul legislativ ce va permite industriei de lapte din România să depășească dificultățile pe care le întâmpină în această perioadă.

”Pe toți ne preocupă securitatea alimentară și vrem să știm ca oamenii își pot permite să cumpere un litru de lapte din orice magazin. Ne dorim creșterea competitivității sectorului agricol în raport cu potențialul pe care România îl are, precum și prezența mai mare a producătorilor locali în lanțurile comerciale. De la nivelul Guvernului susținem aceste două direcții prin investiții publice pentru dezvoltarea infrastructurii de depozitare și procesare pentru micii producători, acordarea de facilități pentru procesatori și finanțarea mecanismelor și schemelor de susținere, astfel încât banii europeni și din bugetul național să ajungă la timp la fermierii români. Am convingerea că prin dialog și respect pentru munca fiecăruia vom găsi soluții pentru a depăși acest impas”, a afirmat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, din partea autorităților, alături de premierul Nicolae-Ionel Ciucă au mai participat Rareș Burlacu – președintele Agenției pentru Investiții și Comerț Exterior, reprezentanți ai Cancelariei Prim-Ministrului, ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor și ai Consiliului Concurenței.

Totodată, la întâlnire au participat și reprezentanții următoarelor asociații: Uniunea de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Taurin, Federația Crescătorilor de Bovine de România, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România, Asociația Patronală Română din Industria Laptelui și Asociația de Vaci HolsteinRo, precum și Asociația Marilor Rețele Comerciale din România.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii