Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prezidenţiabilul nu regretă Senatorul Mazăre-„Intervenţia lui Crin Antonescu a fost total neinspirată" (galerie foto)

ro

16 Feb, 2012 01:39 2677 Marime text
cap_7.jpg Intervenţia liderului PNL, Crin Antonescu, în cadrul emisiunii în care au fost difuzate imagini cu fostul premier Emil Boc în ipostaze nud a fost criticată de colegii din USL

Difuzarea înregistrării în care fostul premier Emil Boc este filmat în ipostaze nud, în vestiarul unei săli de sport, cu o cameră ascunsă, a atras indignarea politicienilor. Intervenţia lui Crin Antonescu, liderul PNL, în cadrul emisiunii lui Dan Capatos a „condimentat" şi mai mult reacţia opiniei publice, aceasta din urmă dezaprobând total atitudinea prezidenţiabilului.

CNA a primit un număr record de sesizări, mai ales de la telespectatori, după difuzarea imaginilor cu fostul prim-ministru.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, fost candidat la preşedinţie, a intervenit în direct în emisiunea lui Dan Capatos pentru a comenta imaginile, iar intervenţia sa a durat aproximativ... zece minute (!!!).

„Ar fi fost mai înţelept să nu intervin, dar nu regret"

 

Chiar dacă Antonescu a declarat că „Omul nu are nicio vină. Nu este nimic indecent şi compromiţător. Omul se schimbă", intervenţia sa i-a adus un considerabil deficit de imagine. Se pare că inclusiv consilierii săi i-ar fi atras atenţia asupra faptului că trebuie să refuze apariţiile TV care contravin cu imaginea aspirantului la Preşedinţia României. În acelaşi context, liderul PNL a afirmat şi că „Un pedelist l-a filmat, ăştia nu sunt de încredere nici între ei".

Ceea ce poate părea surprinzător este că, după ce a comentat asupra unor imagini a căror difuzare încalcă orice limită a bunei cuviinţe, dar şi normele etice şi profesionale ale meseriei de ziarist, Crin Antonescu a precizat la postul B1 TV că, deşi ar fi fost mai înţelept să nu intervină, nu regretă că a făcut-o: „Având în vedere modul în care se poate interpreta aşa ceva, după cum am văzut, desigur că ar fi fost mai înţelept să nu intervin în acea emisiune. Cu asta nu am niciun fel de problemă să fiu de acord. De regretat, nu regret, pentru că nu am făcut nicio afirmaţie nepotrivită".

„O intervenţie total neinspirată"

 

Interesant este cum privesc colegii de alianţă ai lui Crin Antonescu această gafă. Deputatul constănţean Mihai Lupu nu a vrut să comenteze subiectul, declarând că „nu suntem o ţară de comentatori". „E poziţia dumnealui şi i-o respect", a menţionat parlamentarul liberal. Poziţia lui Lupu este, probabil, de înţeles, din moment ce Crin Antonescu este superiorul său pe linie de partid.

Deputatul PSD Eduard Martin nu s-a sfiit însă de la aprecieri. El a declarat că nu are ce să-i reproşeze lui Antonescu, pentru că „intervenţia sa a fost de bun simţ". Cu toate acestea însă, Martin a mărturisit că, personal, nu urmăreşte acea emisiune TV şi că „asemenea imagini nu trebuiau să ajungă în presă". „E vorba de un lucru normal: un om, la o sală. Puţină lume filmează aşa ceva. Şi mai puţină difuzează aşa ceva", a conchis deputatul constănţean.

Mult mai tranşant decât colegii săi, senatorul PSD Alexandru Mazăre a catalogat intervenţia lui Crin Antonescu în emisiunea lui Dan Capatos ca fiind una „total neinspirată". Parlamentarul a declarat şi că, în opinia sa, colegul său din USL a suferit „un prejudiciu de imagine". Deşi a ţinut să precizeze că în cazul lui Antonescu s-ar putea aplica principiul „o greşeală recunoscută este pe jumătate iertată", atunci când a aflat declaraţia acestuia, potrivit căreia nu regretă intervenţia, senatorul Mazăre a revenit: „Repet ce am spus: o intervenţie total neinspirată".

Liderii USL, pe poziţii diferite

 

În ultima perioadă, poziţiile publice ale lui Crin Antonescu şi ale lui Victor Ponta, cei doi lideri ai USL, par să nu mai coincidă atunci când vine vorba de relaţia cu Puterea. Astfel, în vreme ce şapte dintre cele 15 puncte din discursul susţinut de Ponta înainte de votul din Parlament al Guvernului Ungureanu coincid, aşa cum a declarat preşedintele Traian Băsescu, cu programul de guvernare al noului Executiv, Antonescu face gafe de genul intervenţiei într-o emisiune TV de o calitate îndoielnică, în care sunt difuzate imagini cu fostul premier în ipostază nud.

Astfel de poziţionări pot trece drept începutul sfârşitului USL, un USL în care liderii par preocupaţi de subiecte total diferite.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii