Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Asociaţiei Fermierilor despre riscurile privind criza alimentară „Nu sunt numai în România, însă pentru români va fi o povară“

ro

14 Nov, 2021 12:33 837 Marime text
  • Președintele Asociației Fermierilor din România: „Riscurile privind criza alimentară nu sunt numai în România ci în toată lumea, însă pentru români va fi o povară!” / „Vom produce mai puţin şi mai scump”.
Riscurile legate de o criză alimentară nu sunt numai în România ci în toată lumea, însă pentru români va fi o povară, având în vedere că importăm majoritatea materialului genetic din zootehnie, iar deficitul balanţei comerciale a atins recordul de 3 miliarde euro, a transmis preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România (AFR), Daniel Botănoiu.

"Riscurile privind criza alimentară nu sunt numai în România ci în toată lumea, însă pentru români va fi o povară! În situaţia particulară în care România importă majoritatea materialului genetic din zootehnie, iar deficitul balanţei comerciale a atins recordul de circa 3 miliarde euro nu reprezintă decât un risc real. Nu numai preţul mare al îngrăşămintelor duce la creşterea preţului produselor agroalimentare ci şi costul tuturor inputurilor. Gândiţi-vă, o tehnologie fără apă ce ar însemna, ce şansă de reuşită ar avea? Sau fără utilizarea erbicidelor, fungicidelor şi insecticidelor şi cu cantităţi reduse de îngrăşăminte?", a declarat pentru AGERPRES Daniel Botănoiu.

Potrivit acestuia, creşterea preţului inputurilor odată cu restricţiile acceptate prin noua Politică Agricolă Comună (PAC) nu vor produce decât majorarea preţului materiilor prime agricole europene, dispariţia activităţilor din rural, în special în ţările estice, şi o migraţie în creştere.

Sursa foto:  pixabay.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii