Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul României, Marcel Ciolacu „Încurajez autoritățile locale să acceseze fondurile puse la dispoziție pentru eficientizarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică”

ro

24 Aug, 2023 10:24 740 Marime text
  • Premierul Marcel Ciolacu a participat, astăzi, 24 august 2023, la Palatul Victoria, la semnarea contractului de finanțare pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea și extinderea sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în municipiul Râmnicu Vâlcea.
 
Premierul Marcel Ciolacu a participat, astăzi, 24 august 2023, la Palatul Victoria, la semnarea contractului de finanțare pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea și extinderea sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în municipiul Râmnicu Vâlcea, transmite un comunicat din partea Guvernului României.
 
Este un proiect cu o valoare totală de circa 140 de milioane euro, finanțat prin Programul Termoficare, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
 

„Felicit autoritățile locale din Râmnicu Vâlcea pentru că au reușit să acceseze fondurile puse la dispoziție prin Programul Termoficare și încurajez și celelalte autorități locale să aplice la acest program, al cărui scop este eficientizarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică. Cetățenii vâlceni au astfel șansa de a beneficia de energie produsă într-un mod prietenos cu mediul și, totodată, de a plăti un preț mai mic pentru ea”, a declarat șeful Executivului.

 
Investiția prevede construirea unei noi centrale de cogenerare pe gaz natural, proiectată să livreze integral energia termică în Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET) al Municipiului Râmnicu Vâlcea, care să înlocuiască actuala centrală bazată pe cărbune.
 
Prin realizarea acestui proiect va fi asigurată energia termică de care are nevoie întreg municipiul Râmnicu Vâlcea, la standarde înalte de eficiență și de protecție a mediului înconjurător, dar și la preț mai mic al gigacaloriei, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Întrevedere a prim-ministrului Marcel Ciolacu cu premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis. Ce subiecte au fost analizate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii