Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul României, Marcel Ciolacu cere propuneri pentru finanțarea echipei de gimnastică „E de neconceput tratamentul la care e supusă”

ro

08 Dec, 2023 12:47 663 Marime text
foto: Facebook.com
  • Premierul Marcel Ciolacu a cerut, vineri, Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Comitetului Olimpic Român să propună soluţii pentru a asigura finanţarea echipei de gimnastică a României, calificată la Olimpiadă.
     
Premierul Marcel Ciolacu a cerut, vineri, Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Comitetului Olimpic Român să propună soluţii pentru a asigura finanţarea echipei de gimnastică a României, calificată la Olimpiadă, conform Agerpres.

El a subliniat, în debutul şedinţei de Guvern, că finanţarea trebuie să îi permită echipei româneşti „nu doar să participe, ci şi să lupte” pentru medalii.

„Închei printr-o solicitare expresă adresată atât preşedintei Agenţiei Naţionale pentru Sport, cât şi preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Îi aştept să vină în acest weekend cu o propunere coerentă privind asigurarea unei finanţări care să permită echipei de gimnastică artistică a României, calificată la Olimpiadă, nu doar să participe, ci şi să lupte pentru medalii. Este de neconceput tratamentul la care este supusă această echipă care a făcut istorie în sportul mondial”, a spus Ciolacu.


Federaţia Română de Gimnastică a transmis pe 14 noiembrie un comunicat în care îndeamnă companiile să susţină succesul sportivilor români, prin mecanismul de sponsorizare de 20%. Federaţia menţiona că se află "într-una dintre cele mai dificile situaţii financiare" din istoria sa.

„Cu un număr total de 1.216 de gimnaşti legitimaţi oficial în 72 de cluburi şi antrenaţi de 120 de antrenori dedicaţi, gimnastica se confruntă cu o realitate dură, întrucât, în decursul ultimelor trei decenii o singură sala nouă de gimnastică artistică feminină a fost construită la standarde internaţionale, punând o provocare semnificativă dezvoltării gimnasticii în România. În ciuda condiţiilor de pregătire şi de recuperare mult sub nivelul adversarilor din elita mondială, aceşti tineri sportivi au reuşit să-şi depăşească limitele şi să se impună la cel mai înalt nivel competitiv. România a făcut un concurs bun, adunând 157,795 puncte, total cu care a prins biletul pentru Paris 2024. S-a clasat pe locul 10 în calificările Campionatelor Mondiale de la Antwerp”, preciza sursa citată. 



Citește și:
Premierul Marcel Ciolacu: Există furnizori care au crescut "nefundamentat" preţurile de furnizare a gazelor naturale

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii