Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:52 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Marcel Ciolacu Există furnizori care au crescut "nefundamentat" preţurile de furnizare a gazelor naturale

ro

08 Dec, 2023 12:04 714 Marime text
Foto: PixabayPremierul Marcel Ciolacu a remarcat, vineri, că există furnizori care au crescut "nefundamentat" preţurile de furnizare a gazelor naturale, în contextul în care acestea au scăzut în alte state europene, informează Agerpres.ro.

El a cerut, în şedinţa Guvernului, ministrului Energiei, Sebastian Burduja, şi Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) să analizeze această situaţie.

"Astăzi alocăm sumele necesare în vederea bunei funcţionări a serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat. În paralel, îi cer domnului ministru al Energiei, domnul Sebastian Burduja, să se uite cu atenţie la ceea ce se întâmplă în privinţa preţului la gaze. Am văzut că au apărut situaţii de furnizori care au crescut nefundamentat preţurile, de vreme ce în toată Europa acestea au scăzut. E drept că aceste majorări nu se resimt în facturile populaţiei, unde există plafonare, dar aceste firme vin apoi la stat ca să le decontăm noi diferenţa faţă de preţul plafonat. De aceea, vă rog să verificaţi situaţia şi sper ca şi ANRE să se sesizeze", a transmis Ciolacu. 

Agerpres.ro. 

Citește și: 

Primăria municipiului Medgidia, contract de peste 3 milioane de euro pentru înființarea rețelei de gaze
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii