Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul României, Marcel Ciolacu „Am cerut memorandum în Guvern pentru brăţări electronice pentru persoanele aflate sub control judiciar”

ro

02 Dec, 2023 08:35 836 Marime text
  • Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a solicitat un memorandum în Guvern, în maximum două săptămâni, privind cumpărarea de brăţări electronice pentru persoanele aflate sub control judiciar.
     
Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a solicitat un memorandum în Guvern, în maximum două săptămâni, privind cumpărarea de brăţări electronice pentru persoanele aflate sub control judiciar, conform Agerpres.

„Am avut o intervenţie în timpul şedinţei de guvern şi am cerut atât vicepremierului, ministrului de Interne, cât şi doamnei ministru al Justiţiei să ia legătura cu alte state, cu Italia, cu orice alt stat european, să cumpărăm odată acele brăţări, când eşti în control judiciar, când stai şi aştepţi o decizie a instanţei, să se impună aceste brăţări, dar nu numai pentru fapte de corupţie, şi pentru alte fapte. E un instrument folosit şi de Statele Unite şi de întreaga Europă. În loc să stăm să dăm explicaţii cum a reuşit cineva să fugă, e atât de simplu: Domne' vedeţi care-s procedurile cele mai scurte, procedură simplificată, cumpăraţi, că nu trebuie să cumperi un milion, nu, ca şi cu vaccinurile. Nu cere cineva să cumpere de un miliard. Haideţi să şi prevenim, pentru că costurile de a-l prinde pe domnul Cherecheş au fost unele majore. Mai mult, ai pus un angrenaj întreg, european, ai solicitat partenerilor tăi să te ajute. (...) Dar nu pot să uit că a putut să treacă cu un buletin al altcuiva, cu 10 ani mai tânăr. Am cerut memorandum, în guvern, în maximum două săptămâni”, a spus Ciolacu, la România TV.


El a afirmat că este vorba de câteva sute de brăţări electronice şi de un sistem care, instituţional, poate fi preluat de la alt stat, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Premierul Ciolacu: „Istoria şi Marea Unire din 1918 au confirmat puterea unităţii noastre" 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii