Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Nicolae Ciucă „Ziua Națională a României este cea mai potrivită pentru recunoașterea internațională a măiestriei și tradiției românești“

ro

01 Dec, 2022 15:16 1221 Marime text
Ia cu altiță. Foto: facebook/Ministerul CulturiiPremierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis un mesaj după decizia de includere a iei cu altiță în patrimoniul UNESCO.

„Ziua Națională a României este cea mai potrivită pentru recunoașterea internațională a măiestriei și tradiției românești.

Înscrierea „Artei cămășii cu altiță – element de identitate culturală în România și Republica Moldova" în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității de către Comitetul Interguvernamental pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial UNESCO ne aduce mare bucurie, dar și prilejul să facem mai bine cunoscut întregii lumi portul nostru național.

Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest succes!

Patrimoniul culturii și valorilor, creativitatea și autenticitatea ne definesc ca națiune și fac România prețuită, în prezent și în viitor, într-o Europă a unității și diversității“ - se arată în mesajul premierului Nicolae Ciucă. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii