Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:05 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Nicolae Ciucă „Nu există niciun fel de temere ca România să nu aibă gazul necesar pentru iarna 2022-2023“

ro

21 Jul, 2022 16:46 1090 Marime text
Premierul Nicolae Ciucă. Foto: Facebook/Guvernul RomânieiPrim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a precizat astăzi că este în sarcina oricărui Guvern să asigure cetățenilor hrana necesară, energia și căldura, pe timp de iarnă, și asta este ceea ce face Guvernul României în momentul de faţă.

„Asigur populația că nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește recoltele de grâu, porumb și floarea-soarelui pentru că există cantitățile necesare pentru a avea asigurată hrana. Din analizele privind situația din agricultură și efectele secetei rezultă foarte clar că avem suficient grâu pentru consum propriu, însămânţat și pentru export.

De asemenea, preocuparea noastră este să asigurăm resursele necesare de gaz și de cărbune, pentru a avea energie la iarnă.

În privința stocurilor de gaze pentru iarna viitoare, procesul de depozitare are o evoluție zilnică foarte consistentă și încurajatoare.

Conform datelor la zi, ieri am depășit 1,6 mld. metri cubi în depozitare și suntem peste procentele asumate, având în vedere că la sfârșitul săptămânii trecute aveam 200 de milioane de metri cubi peste ceea ce aveam în depozite în perioada similară a anului trecut.

Am avut un grup de lucru cu toate instituţiile din domeniul exploatării şi depozitării gazelor. În momentul de faţă, nu există niciun fel de temere ca România să nu aibă gazul necesar pentru iarna 2022-2023“ - a mai precizat premierul Nicolae Ciucă. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii