Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj mesaj cu prilejul Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor. „Condamn cu fermitate violența împotriva femeilor“

ro

25 Nov, 2021 19:28 822 Marime text
Premierul Nicolae Ciucă a transmis astăzi un mesaj cu prilejul Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor prin care condamnă cu fermitate violența împotriva femeilor. 

Ciucă a menționat că lupta împotriva abuzurilor și agresiunii trebuie continuată cu fermitate, prin susținerea proiectelor derulate de organizațiile neguvernamentale și implicarea mai activă a instituțiilor statului.

”Condamn cu fermitate violența împotriva femeilor și comportamentul abuziv, discriminatoriu, intolerabile pentru o societate democratică, bazată pe respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor.
Eforturile susținute ale societății civile, împreună cu autoritățile statului, pentru combaterea acestui fenomen au rezultate și trebuie susținute mai departe. Lupta împotriva abuzurilor și agresiunii trebuie continuată cu fermitate, prin susținerea proiectelor derulate de organizațiile neguvernamentale și implicarea mai activă a instituțiilor statului.
Protejarea drepturilor omului, combaterea violenței și a comportamentului abuziv, discriminatoriu, pedepsirea celor vinovați de acest fenomen sunt responsabilități asumate prin programul de guvernare. Sunt angajamente ferme ale Guvernului, pe care mi le asum cu toată convingerea din prima zi a mandatului de prim-ministru.
Cetățenii așteaptă de la Guvern respect, adevăr, empatie, legi drepte și aplicarea lor corectă. Executivul pe care îl voi conduce începând de astăzi are responsabilitatea să vină cu măsuri imediate, în domeniile social și economic, care să aibă în centrul său cetățeanul român.” - se arată în mesajul transmis de premierul României, Nicolae Ciucă. 

Sursa foto: Facebook/Nicolae Ciucă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii