Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:42 07 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj după publicarea raportului referitor la implementarea de către România a acquis-ului Schengen

ro

23 Nov, 2022 15:42 916 Marime text
Premierul Nicolae CiucăPrim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a transmis un mesaj ca urmare a publicării raportului misiunii voluntare complementare de evaluare privind implementarea de către România a acquis-ului Schengen.  

„Am primit cu satisfacție raportul misiunii voluntare complementare de evaluare privind implementarea de către România a acquis-ului Schengen, publicat astăzi, raport care consemnează evaluările foarte bune ale experților europeni în urma vizitei pe care aceștia au avut-o în România și la Istanbul, la 17 noiembrie 2022.

Pentru Guvernul României, reconfirmarea, prin raportul publicat astăzi, a faptului că îndeplinim cerințele prevăzute de acquis-ul Schengen în domeniile vizând politica de vize și protecția datelor, precum și a faptului că România este deosebit de activă în cooperarea judiciară în materie penală cu restul partenerilor europeni, reprezintă o nouă validare a meritelor noastre pentru a adera la Schengen.

Ne bucură să constatăm că experții europeni au apreciat în mod special modul în care țara noastră respectă cu strictețe legislația și procedurile europene, făcând dovada unei infrastructuri tehnice exemplare, precum și a unei pregătiri solide și performante a personalului care gestionează aceste domenii, conform standardelor Schengen.

Suntem cu atât mai îndreptățiți astăzi să sperăm că aceste rezultate pozitive suplimentare vor face posibilă o decizie pozitivă privind aderarea României la Schengen. România aduce deja, după cum se vede și din conținutul acestui raport, o contribuție solidă, profesionistă la securitatea acestui spațiu și a Uniunii Europene în ansamblu.

Guvernul României rămâne angajat pe aceleași coordonate de seriozitate și angajament pentru a contribui la siguranța cetățenilor europeni. Aderarea noastră la Schengen aduce o valoare adăugată incontestabilă în acest sens“ - a mai precizat premierul Nicolae Ciucă.

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii