Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:53 25 09 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Nicolae Ciucă, la „Săptămâna Haferland”, eveniment ce sărbătorește diversitatea culturală, prin promovarea tradițiilor sașilor din România

ro

31 Jul, 2022 16:46 594 Marime text
Foto: facebook-Nicolae CiucăPremierul Nicolae Ciucă a participat împreună cu președintele României, Klaus Iohannis, la Festivalul cultural ”Săptămâna Haferland”, eveniment ce sărbătorește diversitatea culturală, prin promovarea tradițiilor sașilor din România.

„Am celebrat împreună istoria noastră comună și un exemplu desăvârșit de păstrare intactă a unei culturi și a unor tradiții etnice, lingvistice și religioase care și-au găsit locul și respectul cuvenite în patrimoniul cultural românesc. Sașii din Transilvania au împărțit cu poporul român momentele grele sau clipele faste ale istoriei, au trăit îmbrățișați de Carpați și de respectul fiecăruia dintre noi, ca parte a acestei națiuni.
Pacea și bunăstarea națiunii și a membrilor săi sunt scopurile fundamentale ale oricărei societăți democratice, iar libertatea de a gândi, de a se informa, de a se educa, de a-și exprima identitatea etnică, culturală, lingvistică și religioasă sunt toate expresii ale libertății omului, protejate și garantate deopotrivă de statul român.
Vedem azi consecințele dramatice care apar atunci când aceste valori fundamentale sunt puse în pericol din cauza războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei.
Știm că de modul în care gestionăm acum aceste crize, alături de partenerii noștri europeni și transatlantici, depind viitorul și bunăstarea noastră în anii care vor urma. Guvernul pe care îl conduc are această misiune, deloc ușoară, de a asigura stabilitatea politică, socială și economică.
Ca societate europeană democratică, noi nu putem să gândim lumea în care trăim din perspectiva excluderii, a violenței sub toate formele sale sau a dreptului celui mai puternic.
Ca societate democratică trebuie să fim puternici și fermi în apărarea valorilor noastre, să combatem cu toată forța acele acțiuni și discursuri care militează pentru ură și violență în cadrul societății și să promovăm valorile democratice pe care se întemeiază pacea și bunăstarea comunităților noastre.
Libertățile de care ne bucurăm, uniți în diversitatea Uniunii Europene, reprezintă un motiv de speranță că milioanele de cetățeni români, printre care și mulți membri ai puternicei comunități de sași, vor regăsi drumul către casele lor“ - a precizat premierul Nicolae Ciucă. 

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii