Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Nicolae Ciucă despre decizia Gazprom ce vizează Polonia și Bulgaria. „România nu este afectată în acest moment“ (VIDEO)

ro

27 Apr, 2022 14:43 1300 Marime text
Premierul Nicolae Ciucă. Foto: Facebook/Guvernul RomânieiPremierul Nicolae Ciucă a afirmat în cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Victoria că România nu este afectată în acest moment de decizia Gazprom care a întrerupt furnizarea de gaze către Bulgaria şi Polonia.

"Am avut o discuţie, după ce am revenit în ţară în această dimineaţă, cu ministrul Energiei. România nu este afectată în acest moment. Consumul de gaze este mult sub capacitatea de producţie pe care noi o avem. Ştiţi foarte bine că suntem una dintre puţinele ţări din Europa care beneficiem de resursă de gaz consistentă, sigur, nu pe deplinătatea nevoilor noastre. Asigurăm pentru perioada de iarnă un import de aproximativ 20% din necesar. Acum, când discutăm, se caută surse alternative de asigurare a gazului, dar, încă o dată, în acest moment România nu este afectată", a precizat premierul Nicolae Ciucă.  


Reamintim că, gigantul energetic rus Gazprom a anunţat că a oprit complet livrările de gaze naturale către Polonia şi Bulgaria. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii