Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Ciucă, mesaj de Sfântul Andrei „Tuturor celor care își aniversează astăzi ziua, le adresez toate urările de bine și le urez la mulți ani!“

ro

30 Nov, 2022 12:26 1026 Marime text

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis un mesaj cu ocazia Zilei de Sfântul Andrei. 

Citește și: Vremea rece nu i-a ținut pe loc pe credincioși. S-au adunat cu mic cu mare la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din comuna Ion Corvin (FOTO+VIDEO)


Vă prezentăm în continuare conținutul integral al mesajului: 
 

Astăzi sărbătorim ziua Sfântului Apostol Andrei, ”întâiul chemat” dintre apostoli și cel care i-a creștinat pe strămoșii noștri din Dobrogea de azi, devenind patronul spiritual al poporului român.

De numele acestei figuri îndrăgite în folclorul românesc se leagă și numeroase credințe, tradiții și rituri care împletesc simbolistica mitică a predecesorilor geto-daci cu universul spiritual în expansiune al creștinismului timpuriu, ceea îl transformă pe Sfântul Andrei într-un apostol național.

Tuturor celor care își aniversează astăzi ziua, purtând un nume care îl evocă pe apostolul Ocrotitor al României, le adresez toate urările de bine și le urez la mulți ani!


Citește și: Gigi Becali, prezent la „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din comuna Ion Corvin. Ce mesaj a avut pentru creștini (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii