Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:46 04 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Premierul Ciucă, discuții cu premierul grec despre aderarea la Schengen România a dovedit că respectă cerinţele acquis-ului (VIDEO)

ro

07 Jul, 2022 14:28 763 Marime text
Imagine de la eveniment, foto: Facebook/ Guvernul României Premierul Nicolae Ciucă, prezent joi, 07 iulie în Grecia, a făcut apel la premierul Kyriakos Mitsotakis să susţină aderarea României la Schengen. 

Acesta a susținut o declarație de presă comune susţinute de Nicolae Ciucă şi prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis.

"În ceea ce priveşte relaţiile bilaterale, l-am rugat pe domnul prim-ministru şi, desigur, echipa dumnealui, să ne sprijine în tot ceea ce înseamnă demersul nostru de a fi cât mai curând admişi în spaţiul Schengen. Este un obiectiv naţional, este o recunoaştere faţă de eforturile pe care ţara noastră le-a făcut în acest sens, eforturi care s-au văzut foarte bine în această perioadă, de când a început războiul în Ucraina, şi am asigurat toate elementele pentru ca tranzitul de persoane, de bunuri, de cereale dinspre Ucraina şi dinspre Republica Moldova să poată să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, dovedind astfel că respectăm cerinţele acquis-ului european, acquis-ului Schengen. Şi totodată este o răsplată faţă de cetăţenii români care aşteaptă de zece ani să dobândim acest statut de ţară membră Schengen, pentru că în felul acesta cred că vom putea să contribuim mult mai facil la tot ceea ce înseamnă atât tranzitul de bunuri, cât şi elementele de întărire a siguranţei şi securităţii pe graniţa Schengen", a transmis premierul.


Premierul Kyriakos Mitsotakis a transmis t că subiectul aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen a fost abordat în cadrul discuţiilor bilaterale.

"Am discutat şi despre integrarea în spaţiul Schengen a României şi Bulgariei. În general, ne-am referit şi la traiectoria pe care o au Balcanii de Vest în integrarea lor în marea familie europeană, pentru că aceasta va duce la o dezvoltare a economiei, în general, în toată peninsula noastră şi stabilitate şi siguranţă în zonă", a afirmat premierul Greciei.

Sursa video: Facebook/ Guvernul României 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii