Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Ciucă, declarații de ultimă oră ”România condamnă cu fermitate atacul armatei ruse” (VIDEO)

ro

24 Feb, 2022 19:17 1399 Marime text
România condamnă cu fermitate atacul armatei ruse asupra Ucrainei, atac care a făcut deja nenumărate victime, a declarat premierul Ciucă.

 

„Am participat astăzi la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, convocată de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, ca urmare a agresiunii militare ilegale ruse și a violenței armate masive împotriva Ucrainei. Avem de-a face cu o agresiune neprovocată împotriva unui stat suveran și independent, membru al Organizației Națiunilor Unite. Federația Rusă a ales forța armată pentru a atinge obiective politice revizioniste. România condamnă cu fermitate atacul armatei ruse, care a făcut deja nenumărate victime și pune în pericol siguranța și viața oamenilor nevinovați. Suntem în permanent dialog cu aliații noștri din NATO și partenerii europeni. Susținem oprirea imediată a agresiunii militare, care să dea șansă reluării eforturilor diplomatice”, a declarat premierul.



România este solidară cu poporul ucrainean și este pregătită să le acorde ajutor umanitar celor aflați la nevoie, a precizat Nicolae Ciucă.
 

„Am convocat astăzi la Guvern task force-ul pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă în Ucraina. Principalele responsabilități ale task force-ului sunt legate de monitorizarea situației și coordonarea măsurilor la nivelul structurilor guvernamentale pentru asigurarea funcționării tuturor serviciilor publice. Structurile guvernamentale responsabile sunt pregătite, totodată, să asigure măsurile necesare pentru preluarea la nevoie a fluxurilor de refugiați. Suntem solidari cu poporul ucrainean și suntem gata să acordăm ajutor umanitar celor aflați la nevoie”, a mai spus premierul.

Autoritățile monitorizează situația cetățenilor români Ucraina și sunt pregătite să le acorde sprijin, a mai transmis Ciucă 




Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ciucă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii