Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:00 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Ciucă a făcut anunțul Podul suspendat peste Dunăre va fi gata în luna decembrie a acestui an (VIDEO)

ro

15 Apr, 2022 14:34 1448 Marime text
Nicolae Ciucă, foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă


Premierul Nicolae Ciucă a efectuat o vizită de lucru vineri în Brăila, pe șantierul podului suspendat peste Dunăre.


Premeirul a spus că a primit garanții de la constructor și beneficiar că în decembrie podul va fi dat în circulație.
 

"Am venit astăzi în judeţul Brăila pentru a putea să evaluăm la faţa locului stadiul lucrărilor la Podul Suspendat peste fluviul Dunărea. Am discutat toate elementele de detaliu şi data de finalizare a lucrării. Este evident că, deşi ne aflăm în întârziere, proiectul trebuia predat anul trecut în decembrie, avem garanţii în acest moment de la constructor şi beneficiar că se vor întreprinde toate demersurile şi se vor executa lucrările, astfel încât în luna decembrie anul acesta podul să poată fi dat în circulaţie", a transmis Nicolae Ciucă.


 

Este singurul pod suspendat de pe teritoriul ţării noastre, inginerii români ar trebui să înveţe aceste noi tehnologii legate de implementarea acestui proiect, puse în practică de două firme străine, una din Italia şi cealaltă din Japonia, pentru ca, în viitor, să dezvoltăm astfel de lucrări şi cu forţele proprii.
 

"Este un proiect cu care ne mândrim, am putut să stau de vorbă cu constructorii şi sunt cât se poate de mândri de ceea ce au realizat. Domnul director îmi spunea că, practic, prin această lucrare România face un pas înainte în ceea ce priveşte construcţia de poduri suspendate, practic e singurul pod suspendat pe teritoriul ţării noastre. Noi avem datoria să putem să asigurăm finanţarea, dumnealor să dezvolte lucrările, să înveţe. Este un aport al mai multor companii, din mai multe ţări, este foarte important ca inginerii noştri să poată să identifice şi să desluşească alte dezvoltări tehnologice, prin care să putem în viitor să dezvoltăm astfel de lucrări, de ce nu cu forţele proprii. Ca atare, în luna decembrie vom avea acest pod în circulaţie", a mai precizat Ciucă.


Sursa video: facebook/ Nicolae Ionel Ciucă 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii