Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Ciucă a dispus măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor cauzate de caniculă și secetă (DOCUMENTE)

ro

20 Jul, 2022 21:19 1260 Marime text
Caniculă  
 Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat astăzi Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în scopul coordonării integrate și dispunerii măsurilor şi acţiunilor specifice prevenirii și combaterii efectelor cauzate de caniculă și secetă, protejării populației, în special a persoanelor vulnerabile, precum și pentru gestionarea altor situații de urgență.

Astfel, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a fost desemnat pentru a coordona integrat, la nivel național, măsurile adoptate pentru prevenirea apariției situațiilor de urgență determinate de tipul de risc asociat temperaturilor extreme, caniculei, precum și gestionarea altor situații de urgență.

Ministerele și celelalte autorități și instituții publice centrale, regiile autonome și companiile naționale vor desemna, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, reprezentanți în cadrul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Comitetele județene și cel al Municipiului București pentru situații de urgenţă vor analiza, în ședințe extraordinare, situația operativă, măsurile şi acțiunile specifice prevenirii, combaterii și gestionării efectelor cauzate de creşterile de temperatură și vor dispune măsuri în consecință.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, a solicitat structurilor teritoriale din componența CNSU să dispună toate măsurile pentru sprijinirea autorităților administrației publice locale în derularea acțiunilor de protecție a populației și comunităților și asigurarea operativității mijloacelor din înzestrare, cu accent pe cele utilizate pentru acordarea asistenței medicale de urgență și a celor pentru stingerea incendiilor.

În cadrul CNSU, a fost aprobat, totodată, un set de măsuri de prevenire a apariției unor situații de urgență, precum și pentru limitarea efectelor acestora, necesar a fi aplicate în perioadele caniculare, astfel:


Atașat la secțiunea Documente a materialului, Hotărârea nr. 31/ 20.07.2022 și Anexa HCNSU.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii