Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătiri pentru Sărbătoarea de Bobotează. ÎPS Teodosie face precizări legate de organizare (galerie foto + video)

ro

03 Jan, 2020 11:09 3726 Marime text

Au început pregătirile pentru sărbătoarea de Bobotează. În faţa Catedralei Sfinţii Petru şi Pavel au fost aşezate butoaiele în care se va sfinţi agheasma şi care vor fi transportate cu care trase de boi şi măgari, în ceremonial, până pe faleza Cazinoului.
 
Astăzi, la Arhiepiscopia Tomisului, ÎPS Teodosi va susține o conferință de presă cu prilejul zilei de Bobotează, din data de 6 ianuarie.

ÎPS Teodosie a precizat că anul acesta sunt pregătite butoaiele pentru Bobotează, la fel și carul tras de boi. Zeci de voluntari se ocupă de etichetarea și pregătirea sticlelelor de agheasmă.

Arhiepiscopul Tomisului speră ca vremea să țină cu constănțenii.

„Acești foarte curajoși înotători care se aruncă în mare să prindă crucile vor fi premiați", a spus ÎPS legat de obiceiul prin care se aruncă tinerii după cruci.
 
„Marea Neagră este Iordanul nostru. Se sfințește apa, se sfințește marea. Prin purtarea noastră față de semenii noștri, dacă vom fi mai buni, anul va fi mai bun. În ajunul Bobotezei va fi sfințită apă, iar de Bobotează, în jurul orei 11.00 va avea loc slujba. Aproximativ 20.000 de oameni vor fi prezenți", a mai spus Înaltul.

Peste 100 de voluntari sunt prezenți la Arhiepiscopia Tomisului și peste 200.000 de sticle pentru apă sfințită sunt pregătite.

Sursă foto: ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii