Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătire tactică pentru noii agenți de poliție din cadrul IPJ Tulcea (FOTO)

ro

15 May, 2023 10:34 984 Marime text
Corpul agenților de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea s-a mărit cu 22 de agenți de poliție, absolvenți ai Școlilor de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca, promoția aprilie 2023, după ce aceștia au depus jurământul de credință.

Noii agenți de poliție, sub coordonarea polițiștilor din cadrul Biroului Pregătire Profesională, au participat în perioada 24 aprilie - 12 mai 2023 la mai multe activități de instruire pentru a face față provocărilor mediului operativ., transmite IPJ Tulcea.

Programul de pregătire a vizat trei componente:

-componenta teoretică - pregătirea teoretică privind modul de intervenție a polițiștilor, activitate susținută prin colectivul de formatori;
- componenta practică - instruire tactică și din punct de vedere al folosirii armamentului și mijloacelor din dotarea polițiștilor, pentru asigurarea unei intervenții rapide și eficiente;
-componenta de familiarizare cu munca de poliție - desfășurarea și participarea la activități polițienești, alături de polițiști din cadrul structurilor operative ale inspectoratului 


Totodată, pregătirea a urmărit dezvoltarea deprinderilor polițiștilor pentru a acționa cât mai eficient, în situații simulate, pe baza unor scenarii.
Scenariile au fost interactive, iar modul de intervenție a fost pus în discuție în cadrul grupului, analizându-se eficiența intervenției fiecărui participant. 

Până la terminarea perioadei de tutelă, proaspeții absolvenți vor beneficia de sprijinul colegilor experimentați și vor fi implicați în rezolvarea problemelor comunității în mijlocul căreia își vor desfășura activitatea., a mai precizat sursa citată. 

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea a urat noilor polițiști mult succes în carieră și i-a îndemnat să poarte cu responsabilitate și mândrie uniforma de polițist.


foto: IPJ Tulcea 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii