Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa „Niciodată nu este comod sau facil să vorbești despre Revoluția din 1989“

ro

22 Dec, 2021 15:30 1739 Marime text
Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj la împlinirea a 32 de ani de la Revoluția din 1989. 

„Niciodată nu este comod sau facil să vorbești despre Revoluția din 1989, întrucât sunt zile greu de digerat, prin prisma pierderilor de vieți omenești. Dar, sunt zilele care ne-au schimbat destinul; o schimbare posibilă doar prin dedicarea tuturor celor care au ieșit în stradă pentru o Românie liberă. O schimbare clădită pe sacrificiul unor oameni care au murit pentru idealul nostru“ - se arată în mesajul transmis de prefectul Silviu Coșa.


Acesta menționează că „noi, cei care astăzi interacționăm liber, neîngrădit, care putem realiza orice ne punem în minte, suntem beneficiarii sacrificiilor celor mai devreme menționați“.

„Libertatea economică, de circulație, libertatea de exprimare și multe altele sunt meritele lor, iar pentru acest lucru, le suntem veșnic recunoscători.
Revoluția nu a generat bunăstare, ci a creat premisele bunăstării, a reprezentat calea de a trece din comunism în capitalism. În toți acești 32 de ani, societatea noastră a căutat o normalitate dinamică, o normalitate competitivă, bazată pe muncă, pe responsabilitate, dar și pe toleranță. Pentru îndeplinirea ei, fiecare dintre noi trebuie să producă o revoluție în sine, trebuie să renunțăm la vechile metehne. Doar dacă ne distanțăm de ură și negativism putem fi cu adevărat deschiși pentru viitor.
Cu ocazia Zilei Revoluției Române și a Libertății, am depus o coroană de flori pentru cei căzuți și am adus gânduri bune celor care înțeleg sacrificiile unei generații căreia îi datorăm libertatea!“ - se mai arată în mesajul prefectului. 

Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii