Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:09 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări importante ale Primăriei Constanța despre canalul dintre lacurile Siutghiol și Tăbăcărie. De ce nu poate fi curățat

ro

25 Jul, 2023 14:29 1049 Marime text
foto: Primăria ConstanțaÎn contextul ultimelor afirmații apărute în spațiul public conform cărora cade în sarcina Primăriei Constanța întreținerea lacurilor Siutghiol și Tăbăcărie, dar și a canalului care face legătura între cele două ochiuri de apă, reprezentanții Primăriei fac următoarele precizări:

• Cele 2 lacuri și canalul se află în administrarea Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, motiv pentru care administrația locală nu poate interveni nici pentru igienizarea luciului de apă, nici pentru decolmatarea acestora.

• În anul 2021, Primăria Constanța a făcut demersuri pentru preluarea Lacului Tăbăcărie, dar care nu s-au concretizat însă.

• Administrația locală a organizat acțiuni de ecologizare, cu voluntari.

„Amintim că printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în iunie 2020, lacurile naturale, printre care și Siutghiol și Tăbăcărie, au trecut din administrarea ABADL în administrarea ANPA, dar abia în luna iulie a anului trecut, aceste suprafețe de apă au fost scoase din inventarul Ministerului Mediului și trecute în cel al Ministerului Agriculturii.

Cu toate acestea, Primăria Constanța caută soluții pentru igienizarea și decolmatarea canalului de legătură Siutghiol – Tăbăcărie.

Precizăm că în parcul Tăbăcărie, pe fondul formei de proprietate, administrația locală execută lucrări de întreținere spații verzi doar pe terenul municipalității, în limita competențelor teritoriale și conferite de lege.

De asemenea, parcul va intra în acest an într-un proces de reabilitare care include alei, dotări și spații verzi, inclusiv reabilitarea malurilor lacului.

Acest proiect este în etapa de elaborare a documentației de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI). După aprobare, urmează proiectarea lucrărilor și ulterior se achiziționează execuția efectivă.


Prin reamenajare urmărim creșterea îmbunătățirea accesibilității la elementele de cadru natural, precum și îmbunătățirea calității spațiului public urban“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Citește și: 

Președintele USR Constanța, Stelian Ion a sesizat Garda de Mediu Constanța în legătură cu deșeurile din lacul Tăbăcărie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii