Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări ale Primăriei Constanța referitor la imobilul în pericol de prăbușire din Palazu Mare

ro

19 Mar, 2024 15:17 792 Marime text







Referitor la imobilul situat pe strada Ionel Teodoreanu, nr 30 D, Primăria Constanța face următoarele precizări.
 
Polițiștii locali de la Serviciul Disciplina în construcții au mers la fața locului, efectuează verificări în continuare, dar așteaptă răspunsul Inspectoratului de Stat în Construcții, instituția abilitată să exercite controlul de stat în domeniul construcţiilor, conform unui comunicat al primăriei.

În funcție de rezultatul expertizei cu privire la lucrarea de săpătură, polițiștii locali vor dispune, dacă este cazul, măsurile corespunzătoare.

„Construcția se edifică în baza unei autorizații de construire valabile. Autorizația a fost emisă în 09.11.2022, termenul de valabilitate al acesteia este de 12 luni, timp în care trebuiau începute lucrările de execuție autorizate. Vorbim despre construire imobil  D+P+3 E locuințe colective, împrejmuire teren și organizare șantier”, transmite sursa citată.


Lucrările au început în data de 01.11.2023 și durata de execuție a acestora este de 36 de luni.


„Precizăm, de asemenea, că este vorba despre același investitor, atât la nr 30 D, cât și la nr 32, imobil care, potrivit ocupanților, ar putea fi afectat de execuția lucrărilor”, punctează edilii.


Reamintim că locuitori de pe strada Ionel Teodoreanu nr. 32 din cartierul Palazu Mare au semnalat faptul că, din cauza săpăturilor efectuate la fundația unei noi clădiri, s-au produs alunecări de teren, construcțiile din apropiere și viețile oamenilor fiind puse în pericol.

Oamenii din zonă au anunțat autoritățile competente și susțin că nu se mai simt în siguranță în propriile locuințe.
 
Citește și
Locuitori de pe strada Ionel Teodoreanu din Palazu Mare disperați din cauza alunecării de teren. Monica Roman - „S-a simțit ca un cutremur” (GALERIE FOTO + VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii