Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pompierii ISU Constanța, pregătiți să intervină, zilnic, pe durata minivacanței de 1 Mai în cazul producerii unor situații de urgență (GALERIE FOTO)

ro

29 Apr, 2023 10:21 999 Marime text
Pompieri. Foto: Facebook/ISU ConstanțaPeste 210 pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța sunt pregătiți să intervină, zilnic, pe durata minivacanței de 1 Mai în cazul producerii unor situații de urgență.

Potrivit ISU Dobrogea pe linia prevenirii situațiilor de urgență, începând cu data de 27 aprilie 2023, personalul Inspecției de Prevenire va executa controale la agenții economici și amenajările temporare la care este anunțată afluență mare de public precum și la obiectivele/operatorii economici ce desfășoară activități specifice în stațiunea Vama Veche. Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire vizează modul în care sunt respectate reglementările legale privind funcționarea din punct de vedere al securității la incendiu, dotarea cu mijloace d eprimă intervenție (stingătoare), menținerea liberă a căilor de acces și evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor și echipamentelor electrice.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța vor transmite autorităților publice locale un set minim de măsuri de prevenire a incendiilor pe care cetățenii trebuie să le respecte pe durata minivacanței, iar acesta va fi afișat la punctele de informare preventivă constituite la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

„Pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență ce pot apărea pe durata minivacanței, având în vedere că în această perioadă pe litoral este așteptat un număr mare de turiști, ca măsură suplimentară, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța vor fi operaționalizate șase puncte temporare de lucru în localitățile Agigea, Costinești, Ciocârlia, Valea Dacilor, Vama Veche și Valu lui Traian. Acestea vor fi operaționale începând cu data de 28 aprilie, ora 08:00 și până în data de 2 mai, ora 08:00.
De asemenea, pentru executarea misiunilor din competență în condiții optime și în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării festivalului „Beach Please! 2023“ – 27-30 aprilie, se vor operaționaliza un punct de temporar de stingere și prim ajutor în comuna Costinești, un post medical avansat și două puncte de prim ajutor în zona adiacentă, toate acestea fiind deservite cu elemente de tehnică adecvate și personalul aferent. În acest sens, inspectoratele pentru situații de urgență din județele Ialomița, Galați, Buzău și Giurgiu vor veni în sprijinul ISU „Dobrogea“ cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, două ambulanțe SMURD tip B2, o autospecială pentru transport personal și victime multiple și o autospecială de intervenție la accidente colective și calamități și 20 pompieri militari. Pentru pregătirea populației în acordarea primului ajutor medical va fi amplasat un cort deservit de personalul din cadrul Centrului de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență și voluntari ai inspectoratului. Acesta va fi operațional în perioada 28-30 aprilie“ - au preciza.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii