Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii, prezenți la Liceul Tehnologic ,,Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna. Despre ce au discutat cu elevii

ro

25 Mar, 2021 16:00 1735 Marime text
  • Polițiștii au discutat cu elevii atât despre comportamentele violente manifestatate de către minori, cât și despre formele legale, sociale și de sănătate asociate fenomenului bullying., transmite IPJ Constanța.
În contextul aniversării a 199 de ani de tradiție și continuitate a poliției în slujba cetățenilor, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au desfășurat activități informativ - preventive în rândul elevilor, din clasele gimnaziale ale Liceului Tehnologic ,,Nicolae Dumitrescu”, din comuna Cumpăna.

Activităţile desfășurate au rolul de informare în rândul elevilor, cu privire la prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor în incinta sau în proximitatea unităților de învățământ.

Polițiștii au discutat cu elevii atât despre comportamentele violente manifestatate de către minori, cât și despre formele legale, sociale și de sănătate asociate fenomenului bullying.

Totodată, eleviii au primit răspunsuri la toate curiozitățile referitoare la profesia polițiștilor, la final aceștia fiind sfătuiți să adoptate un comportament civilizat și corect, astfel încât să evite cazurile de victimizare.

În acest context, polițiștii le recomandă minorilor să evite să se alăture unor persoane care par a fi agresive fizic sau emoțional și să nu se angreneze în discuții contradictorii. Polițiștii i-au îndrumat pe copii să ceară ajutor profesorilor sau părinților, ori de câte ori se simt neajutorați într-o posibilă stare conflictuală.

Sursa foto: IPJ Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii