Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii, prezenți la Colegiului Național Mihai Eminescu din Constanța

ro

10 Nov, 2022 15:38 1231 Marime text

Activități preventive, desfășurate de polițiști! 
 
În cursul zilei de ieri, 9 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității s-au întâlnit cu elevii Colegiului Național Mihai Eminescu, dezbaterea având ca tema combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Potrivit IPJ Constanța, activitatea de prevenire a vizat atât informarea, cât și constientizarea, de către elevi, a implicațiilor traficului și consumului de substanțe interzise. Astfel, polițiștii au purtat discuții libere cu tinerii, oferindu-le informații cu privire la aspectele legislative, cauzele și efectele consumului de droguri, precum și recomandări pentru a preveni situațiile de risc.

Polițiștii i-au îndemnat pe elevi să identifice alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, care le pot aduce satisfacții personale; să fie atenți în alegerea cercului de prieteni și să nu ezite să-și schimbe anturajul atunci când constată că acesta are preocupări infracționale; să fie responsabili și să refuze unele propuneri ale prietenilor, dacă li se pare că acestea au caracter ilicit; iar în cazul în care intervin probleme în familie, relație sau școală, drogurile nu vor reprezenta o soluție, ci, din contră, o problemă în plus.

Activitățile se subscriu Campaniei Naționale “Dincolo de Aparențe” și vor continua în unitățile de învățământ din județul Constanța., a mai transmis sursa citată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii