Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii constănțeni au amendat în weekendul trecut două grupuri de colindători care tulburau liniștea publică

ro

19 Dec, 2022 12:47 1430 Marime text
Foto cu rol ilustrativ

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța a anunțat printr-un comunicat de presă că, există riscul unei amenzi pentru colindătorii care deranjează ordinea liniștii publice.

Ei mai menționează că, folosirea vuvuzelelor sau a boxelor pentru colind se încadrează la tulburarea ordinii și liniștii publice.

În acest sfârșit de săptămână, în municipiul Constanța au fost surprinse 2 grupuri de persoane, care au ieșit la colindat, având asupra lor diverse echipamente muzicale.

La data de 17 decembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un grup, format din 6 persoane, deranja ordinea și liniștea publică prin strigăte, țipete, fluierat și bătut în tobă, pe strada I.L. Caragiale din municipiul Constanța.

Cei în cauză, cu vârste cuprinse între 39 și 49 de ani, au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 1.800 de lei.

De asemenea, la data de 18 decembrie a.c., în jurul orei 14.30, polițiști din cadrul Secției 4 au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe strada Răzoare din municipiul Constanța, un grup de colindători costumați în Moș Crăciun, tulbură liniștea publică prin strigăte, țipete, fluierat și bătut în tobă.

Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat 6 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 66 de ani, aceștia fiind sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 1.800 de lei.

„Pe această cale, reamintim cetățenilor faptul că tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larmă constituie contravenție, potrivit Legii 61/1991, și se sancționează cu amendă de la 200 la 1.000 de lei.
De asemenea, recomandăm persoanelor care surprind astfel de încălcării ale legii să sesizeze numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau secția de poliție de pe raza locuinței”, se mai arată în comunicat.

Colindătorii pot fi amendați de Poliție! Ce sume pot scoate din buzunar

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii