Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:24 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţişti români în misiune în Bulgaria. Câţi turişti le-au cerut ajutorul

ro

01 May, 2017 10:18 2798 Marime text
În perioada minivacanței de Sfintele Paști, doi poliţişti români au desfășurat o nouă misiune în stațiunea Nisipurile de Aur, din Bulgaria. Aceștia au oferit sprijin și au consiliat cetăţenii români care au petrecut această perioadă pe litoralul Bulgariei.
 
În perioada 14 – 17 aprilie a.c., doi poliţişti români au acționat în ţara vecină, în cadrul unor patrule comune cu poliţişti bulgari, în staţiunea Nisipurile de Aur.
 
În cadrul acestei misiuni, poliţiştii români au consiliat 65 de turişti români, în special cu privire la indicarea anumitor destinaţii sau zone din țara vecină şi prin furnizarea unor informaţii de ordin legislativ.
 
De asemenea, au asistat 24 de cetățeni români implicați în diferite evenimente pe parcursul acestei perioade, facilitându-le comunicarea cu autoritățile bulgare.  
 
Totodată, poliţiştii români au participat, alături de colegii bulgari, la soluționarea a 24 de evenimente, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale generate de ridicarea autovehiculelor parcate ilegal sau ca urmare a efectuării unor operațiuni de schimb valutar.
 
Reamintim că aceste misiuni au demarat în anul 2010, iar în cadrul lor poliţiştii români și bulgari acţionează în patrule comune în scopul asigurării ordinii şi liniştii publice. De asemenea, cooperează şi acordă asistenţă în cadrul activităţilor specifice, relaţionând îndeosebi cu cetăţeni ai propriului stat.
 
Activităţile de patrulare în comun au loc, îndeosebi, pe durata sezonului turistic (atât vara, cât şi iarna) în zonele în care se deplasează turişti români şi bulgari.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii