Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română Cercetați pentru trafic de droguri de risc și mare risc (GALERIE FOTO)

ro

30 Dec, 2023 15:48 829 Marime text
Sursă foto: IGPR
  • Din actele de urmărire penală efectuate a reieșit că, pe parcursul lunii decembrie 2023, două persoane cercetate, cu sprijinul celei de-a treia persoană, ar fi deținut și comercializat diferite cantități de droguri de risc și mare risc (canabis, 3-CMC și 4-CMC, cunoscute sub denumirea generică de cristal), către consumatori din județele Iași și Galați.
 
La data de 29 decembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iași, au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, în județele Iași și Galați, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc în formă continuată, complicitate la trafic de droguri de risc și de mare risc și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge, transmite un comunicat din partea Inspectoratului General al Poliției Române.
 
Din actele de urmărire penală efectuate a reieșit că, pe parcursul lunii decembrie 2023, două persoane cercetate, cu sprijinul celei de-a treia persoană, ar fi deținut și comercializat diferite cantități de droguri de risc și mare risc (canabis, 3-CMC și 4-CMC, cunoscute sub denumirea generică de cristal), către consumatori din județele Iași și Galați.
 
În seara de 28 decembrie 2023, doi dintre cercetați au fost prinși în flagrant delict, în timp ce ar fi deținut, în  autoturismul cu care se deplasau, aproximativ 155 de grame de droguri de mare risc (substanță cristalină 4-CMC și 3-CMC) destinată comercializării, ce ar fi fost achiziționată de la cel de-al treilea cercetat, cu 10.000 de lei.
 
De asemenea, persoana ce conducea autoturismul a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice de sânge, necesare în vederea stabilirii prezenței unor substanțe psihoactive.
 
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate mai multe cântare de precizie, grindere, aproximativ 80 de grame de canabis, 10 grame de cristal (4-CMC), precum și alte mijloace de probă.
 
În cursul zilei de 29 decembrie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea celor 3 persoane cercetate, pentru 24 de ore, ulterior fiind sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași, cu propunerea de arestare preventivă a acestora.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
 
Acțiunile au fost efectuate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și inspectoratelor județene de poliție Iași și Galați și au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratelor județene de jandarmi Iași și Galați.
 

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Peste 124 de tone de articole pirotehnice, indisponibilizate de Poliția Română
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii