Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română Acțiuni pentru creşterea gradului de siguranţă pe infrastructura națională de căi ferate (FOTO)

ro

15 Oct, 2023 12:28 658 Marime text
Sursă foto: IGPR
  • În perioada 6 iunie - 30 septembrie 2023, polițiștii de la transporturi au acționat pentru creșterea gradului de siguranță și securitate pe infrastructura națională de căi ferate, în colaborare cu Autoritatea de Siguranță Feroviară Română de la nivelul Autorității Feroviare Române.
 
În perioada 6 iunie - 30 septembrie 2023, polițiștii de la transporturi au acționat pentru creșterea gradului de siguranță și securitate pe infrastructura națională de căi ferate, în colaborare cu Autoritatea de Siguranță Feroviară Română de la nivelul Autorității Feroviare Române, transmite un comunicat din partea Inspectoratului General al Poliției Române.
 
Obiectivele acțiunilor au fost prevenirea producerii de evenimente/accidente feroviare, prevenirea riscurilor profesionale, protecția sănătății și securității lucrătorilor, eliminarea factorilor de risc și accidentare, verificarea respectării serviciului continuu maxim admis pe locomotivă și prevenirea şi combaterea consumului de alcool și substanțe interzise, în timpul serviciului, la bordul locomotivelor/automotoarelor, în trenuri, stații de căi ferate, depouri de locomotive, revizii de vagoane și halte de mișcare/călători.
 
Au acționat polițiști de la transporturi, lucrători de la ASFR, sprijiniți de angajați feroviari, care au executat 495 de controale, au legitimat 949 de persoane cu atribuții în siguranța circulației și au efectuat verificări în 232 de unități de cale ferată și 145 de trenuri.
 
În cadrul activităților preventive, au fost verificate cu etilotestul/alcoolscopul 949 de persoane cu atribuții în siguranța circulației, de către reprezentanții ASFR și au fost verificați 180 de mecanici de locomotivă, în ceea ce privește depășirea serviciului maxim admis pe locomotive.
 
Pe durata acțiunii, polițiștii au constatat 10 infracțiuni, fiind cercetate 10 persoane, dintre care 10 persoane au fost depistate în flagrant delict, iar 8 au fost conduse la spital, în vederea prelevării probelor biologice de sânge.
 
Exemple:
 
1. La data de 28 iunie 2023, ora 11.00, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Brașov, în cooperare cu inspectorii de stat ISF Brașov, au depistat un angajat în funcția de electromecanic, care avea 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal.
 
2. La data de 22 iunie 2023, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Galați, în cooperare cu un inspector de stat ISF Galați, în urma unui control inopinat și testării cu aparatul alcooltest a unui șef de echipă de întreținere, a rezultat faptul că acesta a consumat băuturi alcoolice.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal.
 
3. La data de 22 august 2023, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Brăila - Postul de Poliție Transporturi Feroviare Brăila, în cooperare cu un inspector ISF Galați, au procedat la testarea cu aparatul alcooltest a unui electromecanic, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu.
 
În urma testării cu aparatul alcooltest, s-a constatat faptul că electromecanicul  a consumat băuturi alcoolice, motiv pentru care s-a procedat la conducerea acestuia la sediul poliției, apoi la o unitate spitalicească, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal.
 
4. La data de 3 septembrie 2023, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Galați - Postul de Poliție Transporturi Feroviare Bărboși au fost sesizați despre faptul că o femeie, având funcția de impiegat dispozitor în cadrul acestei stații, s-a prezentat la intrarea în tura de serviciu sub influența băuturilor alcoolice.
 
În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat faptul că a consumat băuturi alcoolice, motiv pentru care s-a procedat la conducerea acesteia la o unitate spitalicească din Galați, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabiliri alcoolemiei.
 
În cauză, s-a întocmit dosar penal, a încheiat sursa citată.
 

Citește și:
Acțiuni ale Poliției Române, în unitățile de învățământ și în zona acestora
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii