Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Locală Constanța, precizări despre gunoiul menajer. Vizați, constănțenii care locuiesc la case

ro

11 May, 2021 12:22 1804 Marime text
  • Direcția Generală Poliția Locală  aduce la cunoștință cetățenilor municipiului Constanta care locuiesc la case că au obligația de a scoate gunoiul pentru a fi preluat de operatorul de salubritate doar în zilele de colectare stabilite de operatorul de salubritate și doar în recipienți  speciali.
Pentru păstrarea unui oraș curat și civilizat, Direcția Generală Poliția Locală  aduce la cunoștință cetățenilor municipiului Constanta care locuiesc la case că au obligația de a scoate gunoiul pentru a fi preluat de operatorul de salubritate doar în zilele de colectare stabilite de operatorul de salubritate și doar în recipienți  speciali (europubele sau containere speciale.), cu respectarea destinației acestora.
 
Aceste obligații sunt stabilite în conformitate cu:
 
-prevederile art.5, pct. 11 din HCL nr. 77/2021 privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța pentru “ depozitarea deșeurilor provenite din activitățile gospodărești în alte tipuri de recipienți decât europubele sau containere speciale, în vederea ridicării și colectării de către operatorul de salubritate”, faptă care este sancționată prin art. 4, alin. 1 din același act normativ, cu amendă de la 500 – 1000 lei persoanele fizice și 1000 – 2500 lei persoanele juridice;
 
-prevederile art. 19, alin.3 din Legea nr. 211/2011 republicată privind gestiunea deșeurilor – “ Abandonarea deșeurilor este interzisă”, faptă care este sancționată prin art. 61, alin. 1, lit. a din același act normative, cu amendă de la 3000 – 6000 lei pentru persoanele fizice și 20 000 – 40 000 persoanele juridice.
 
Totodată aducem la cunoștința instituțiilor publice, operatorilor economici și altor persoane juridice că au obligația să colecteze deșeurile separat, pe categorii de deșeuri, în recipienți speciali, cu obligativitatea predării deșeurilor reciclabile direct societăților de colectare și valorificare a deșeurilor reciclabile, fără afectarea domeniului public sau a aspectului urbanistic al municipiului Constanța.
 
Nerespectarea acestor obligații atrage răspunderea contravențională conform prevederilor Legii nr. 211/2011 republicată privind gestiunea deșeurilor, art.13 coroborat cu art. 61, lit. a cu amendă de la 3000 – 6000 lei persoane fizice și de la 20 000 – 40 000 lei persoane juridice., precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii