Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:59 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția intervine în cazuri de nerespectare a regulilor privind protecția animalelor în Bacău

ro

16 Aug, 2023 15:39 806 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • În perioada 8 - 9 august 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bacău din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au sesizat mai multe nereguli în județ.
 
În perioada 8 - 9 august 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bacău din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au sesizat mai multe nereguli în județ, transmite un comunicat din partea IPJ Bacău.
 
La data de 8 august 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bacău au identificat un bărbat, de 61 de ani, din comuna Dofteana care ar fi deținut mai multe exemplare canine de rasă comună, nesterilizate și fără microcip de identificare.
         
Celui în cauză i-a fost acordat un termen de 7 zile pentru efectuarea acțiunilor sanitare-veterinare (identificare prin microcipare și sterilizare) a câinilor, dar acesta a refuzat.
         
Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a bărbatului cu amendă în valoare de 7.500 de lei.
 
La data de 9 august 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bacău au identificat un tânăr, de 22 de ani, din comuna Balcani care nu ar fi întreprins activități de obținere a documentelor legale în vederea reproducerii unor exemplare canine de rasă.
 
Ulterior, cel în cauză ar fi propus spre comercializare exemplarele canine rezultate, prin intermediul unei platforme online.
 
Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.500 de lei.
 
Polițiștii reamintesc că, în conformitate cu prevederile OUG 55 din 2002, reproducția câinilor care nu au acte de origine recunoscute de Asociația Chinologică Română afiliată la Federația Chinologică Internațională se sancționează cu amendă de la 500 de 1.500 de lei, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Șofer fără permis oprit în Bistrița. Autoturismul avea și inspecția tehnică expirată
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii