Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția de Frontieră Substanțe interzise descoperite în mașina unui sătmărean

ro

18 Oct, 2023 15:07 668 Marime text

Sursa foto: Poliția de Frontieră



 
  • Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au descoperit în maşina unui sătmărean aproximativ 80 de grame de substanțe interzise
  • Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reținerea pe o durată de 24 de ore a unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Potrivit Poliției de Frontieră, în cursul zilei de 17 octombrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, aflați în misiune în zona de responsabilitate, au observat, în localitatea Halmeu, un autoturism înmatriculat în România, despre al cărui proprietar aveau suspiciuni că desfășoară activități ilicite pe linia infracționalității transfrontaliere.

„La controlul mașinii, în cotieră, colegii noștri au descoperit o pungă transparentă care conținea o substanță cristalină de culoare albă, despre care există suspiciunea că s-ar încadra în categoria substanțelor narcotice de mare risc”, declară polițiștii.

De asemenea, în torpedoul autoturismului a fost găsit un cântar electronic de mare precizie. Substanța, în cantitate de aproximativ 80 de grame, a fost ridicată de către polițiștii de frontieră și predată lucrătorilor din cadrul SCCO Satu Mare în vederea continuării cercetărilor.

„În cauză a fost întocmită cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de mare risc, fără drept, faptă prevăzută de art. 2 alin 2 din Legea 143/2000, modificată, cercetările fiind derulate de către DIICOT Satu Mare”, mai specifică sursa menționată.


Totodată, astăzi a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile, încheie sursa.

Citește și
Amenzi, arme ilegale și permise de conducere ridicate

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii