Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția de Frontieră Bunică și nepoți, protagoniștii unui caz de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei

ro

08 Oct, 2023 11:53 904 Marime text
Bunică depistată la intrarea în țară prin Aeroportul Otopeni cu 3 nepoți, dintre care doi cu documente care nu le aparțineau! 

În data de 7 octombrie a.c., la ora 02.55, s-a prezentat la controlul documentelor, pe sensul de intrare în țară, venind din direcția Los Angeles, via Varșovia, o persoană de sex feminin, în vârstă de 50 de ani, cetățean român, din județul Vâlcea, împreună cu 3 minori (două fete și un băiat), despre care a declarat că sunt nepoții ei, informează Poliția de Frontieră prin intermediul unui comunicat de presă. 

Polițiștii de frontieră au efectuat controlul documentelor și au constatat că, unul dintre minori (în vârstă de 1 an) deține document autentic și valabil de călătorie, în timp ce cele două minore, nu sunt unele și aceleași persoane din documentele prezentate.

Imediat a fost luată legătura cu DGASPC Ilfov care a trimis un reprezentant la fața locului, iar cercetările au fost continuate pentru stabilirea identității reale a minorelor. Astfel, s-a stabilit că acestea sunt cetățene românce, în vârstă de 8, respectiv 2 ani.

Totodată, s-a stabilit că femeia este, într-adevăr, bunica paternă a celor 3 copii. Aceasta a declarat că s-a recurs la această metodă întrucât copiii nu aveau documente valabile, iar cele autentice prezentate aparțineau unor rude apropiate, a mai punctat sursa citată. 

În consecință, față de bunica celor 3 minori s-a dispus măsura cercetării penale în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la fals privind identitatea, instigare la trecere frauduloasă a frontierei de stat, fals privind identitatea și tentativă la trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Întreaga activitate s-a desfășurat în prezența reprezentantului D.G.A.S.P.C. Ilfov, minorilor fiindu-le permisă ntrarea în țară împreuna cu bunica, urmând ca, ulterior, asistenții sociali sa efectueze o anchetă la domiciliul din Vâlcea al persoanelor.


Citește și:

Tânăr de 18 ani, reținut pentru tâlhărie calificată asupra unei femei în vârstă. Ce s-a întâmplat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii