Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția de Frontieră 123 de cetăţeni străini depistaţi la nivel naţional în această săptămână la frontieră

ro

15 Sep, 2023 12:40 642 Marime text
Control la frontieră. Foto: Poliția de FrontierăPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, judeţul Timiș, au depistat nouă cetăţeni din Nepal, intrați legal în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia. La nivel naţional, în această săptămână, colegii noştri au depistat 123 de cetăţeni străini, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat a României în Ungaria şi Serbia, ascunşi în diverse mijloace de transport sau pe jos, pe la ’’frontiera verde’’. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferii mijloacelor de transport și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru toţi cetățenii depistați.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia - I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat la aproximativ 500 m de frontieră, pe direcția localității de frontieră Jimbolia, nouă cetăţeni străini care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Serbia.

Persoanele în cauză, întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt din Nepal, toți bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 31 de ani, care au intrat legal pe teritoriul României.

În această săptămână, poliţiştii de frontieră au depistat la nivel naţional, în urma mai multor acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, 123 de cetăţeni străini provenind din state precum Siria, Irak, Bangladesh, Pakistan, India.

Majoritate dintre aceştia au fost depistaţi la frontiera cu Ungaria, ascunşi în diferite mijloace de transport, la punctele de trecere a Frontierei Nădlac şi Nădlac II, ori nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră şi se deplasau din interiorul ţării către frontiera cu Ungaria ori Serbia. Cea mai mare parte a cetăţenilor străini au intrat legal în ţara noastră, în baza documentelor personale, şi încercau să treacă ilegal frontiera spre diferite state din vestul Europei.

În această săptămână, la frontiera cu Ungaria, colegii noştri au despistat, în total 105 persoane, depistate ascunse în mijloace de transport ori pe jos, pe la frontiera verde.

 Doar într-un singur mijloc de transport, condus de un cetăţean turc, au fost depistaţi 28 de cetăţeni străini la PTF Nădlac II, judeţul Arad, în data de 11.09.2023.

La graniţa cu Serbia, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Timişoara, în urma acţiunilor pe linia combaterii migraţiei ilegale, au depistat, în total, 17 cetăţeni străini care nu ăşi justificau prezenţa în zona de frontieră şi se deplasau pe jos, spre graniţa cu Serbia. Cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza unor vize de muncă.

La frontiera cu Bulgaria, în data de 11.09.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu au depistat, în urma unui control efectuat asupra unui autocamion condus de un cetățean ucrainean în vârstă de 38 de ani, un tânăr în vârstă de 24 de ani ascuns pe osia semiremorcii mijlocului de transport. În urma controlului efectuat asupra persoanei și al bagajelor s-a constatat că este cetățean libanez și dorea să ajungă în Italia.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferii mijloacelor de transport și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijloace de transport, respectiv pe jos, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii