Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Podcastul lui Septimiu, un nou episod. Invitat prof Dr. Mircea Penescu (VIDEO)

ro

04 Jul, 2023 19:48 1217 Marime text
Care este legătura dintre muzică și medicină? Ei bine, există una și ne-o povestește foarte frumos profesorul artist Mircea Penescu. Un podcast de colecție cu povești și întâmplări de viață care vă vor face să râdeți dar să și plângeți.

O viață de poveste împărtășită la Podcastul lui Septimiu.

În debutul podcastului, Mircea Penescu vorbește despre Carol Davila. 

În medicină există un brand prețios: acesta se numește Carol Davila. Acest personaj fabulos, acest om dedicat s-a dăruit total misiunii sale. Carola Davila este părintele medicii românești.  

Pacientul nu este un dosar sau un număr de pat

Medicina modernă...încă la noi mai persistă legătura umană medic-pacient. După opinia mea, pacientul nu este un dosar sau un număr de pat. Este un om cu anxietățile lui, cu durerile lui., a mai punctat Penescu. 

Mircea Penescu vorbște în cadrul podacstului și despre credință. 

Credința este o calitate profund umană, care trebuie să fie prezentă în orice moment. Gândul la Dumnezeu este mai pregnant în momentele de disperare. Pacienții care nu știu ce prognostic au, sunt cu speranța tot timpul la Dumnzezeu. Dacă medicul a dobândit capacitatea de a comunica cu omul și a-i inspira încredere, se plasează într-o zonă în care pacientul îl privește ca pe o ființă superioară. 

Podcastul integral poate fi urmărit aici 

 

Citește și: Senatorul PNL de Constanța, Septimiu Bourceanu, realizator de podcast. Ce spune invitatul Constantin Chiriac despre obținerea de drepturi de autor la Constanța (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii