Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plecați la drum? Pe Autostrada Soarelui se circulă în condiții de carosabil umed

ro

15 Jun, 2020 07:23 1300 Marime text
  • Ploile din toată țara îngreunează traficul rutier
  • Se circulă în condiții de carosabil umed

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, pe DN 19E Oradea-Marghita, în afara localității Sălard, județul Bihor, un autovehicul agabaritic a agățat un cablu de înaltă tensiune, iar acesta a ajuns pe partea carosabilă, blocând traficul rutier pe ambele sensuri. Se acționează pentru remedierea situației.

Pe principalele artere rutiere, respectiv Autostrada A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, A4 Ovidiu-Agigea, DN1 București-Brașov și DN 7 București-Râmnicu Vâlcea, se circulă în condițiile unui carosabil umed, valorile de trafic fiind reduse.

În plus, la această oră, pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A1 București-Pitești plouă torențial. Carosabilul este acoperit cu apă şi există pericol de acvaplanare.

În perioada 4 mai – 24 iunie 2020, în intervalele orare 08:45-11:10 și 12:00-16:00, din cauza unor lucrări de reabilitare ce se vor efectua pe *magistrala 900*, între kilometrii 404+900 de metri – 405+220 de metri, circulația unor trenuri de călători va suferi modificări astfel:

- două trenuri de călători Regio, care circulă pe relația Caransebeș-Orșova și retur, vor circula până în halta Crușovăț, ulterior călătorii fiind transportați cu mijloace auto puse la dispoziție de C.F.R. Călători.

În județul Constanța, pe DN 39 Mangalia – Vama Veche, între kilometrii 45+223 de metri - 45+464 de metri, au loc lucrări reparații pod, până la finalul anului 2020. Se circulă pe câte o bandă pe sens, din două prevăzute.

Pe  sensul către Sibiu al DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, la kilometrul 238+120 de metri, în afara localității Câineni, județul Vâlcea, din cauza surpării suprafeței carosabile (pe o lungime de aproximativ 6 metri), se circulă pe un singur fir, dirijat prin semaforizare.

Având în vedere că în mai multe zone traficul se desfăşoară în condiţiile unui carosabil umed, recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare, dar și să crească distanţa de siguranţă între vehicule. În plus, conducătorii auto trebuie să verifice înainte de a porni la drum ca autovehiculele să aibă în funcțiune sistemele de dezaburire, care să le asigure o bună vizibilitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii