Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plantație de nuci, la Comana, județul Constanța. Cine este investitorul

ro

04 Feb, 2021 00:00 1502 Marime text
  • Walnuts Farm SRL dorește înființarea unei plantații de nuci la Comana
  • Documentația a fost depusă la APM Constanța
 
Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul înființării unei plantații de nuci, în Comana, județul Constanța.  
 
Proiectul „Înfiintare plantație de nuc” este propus a fi amplasat în, comuna Comana, sat Comana, sola 51, parcela A 163/1/1, A 163/1/2, județul Constanța. Societatea câștigătoare este Walnuts Farm SRL., din Constanța .
 
Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului din municipiul Constanța, str. Unirii, nr. 23, şi la sediul societății. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului.
 
Amintim că în august 2019, aceeași firmă a depus un memorandum pentru înființarea unei plantații de nuci, tot la Comana. Se solicita  studierea unui teren de cca 16,6 ha care cuprinde terenul ce a generat planul urbanistic zonal, în suprafață de 100.000 mp (parcele A 163/1), și zona imediat limitrofă acestuia și determinarea condițiilor în care destinația actuala de „arabil” a acestui teren poate fi schimbată în plantație de nuci și partea de sud-est a acestui teren (în suprafață de 1200 mp) poate fi introdusă în intravilan ca trup (alipit intravilanului existent) pentru construirea anexelor exploatației agricole (plantația de nuci). Terenul era proprietatea Ioanei Cătălina Ichim și a lui Theodor Lucian Ichim. Terenul care a generat PUZ-ul este ocupat în întregime de teren arabil și se învecinează cu vatra satului Comana.
 
Citește și:

O societate dorește înființarea unei ferme de nuci pe raza localității Comana, județul Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii